Februar 06, 2019

Šest najčešćih mitova o seksu zbog kojih su mnogi u zabludi

Šest najčešćih mitova o seksu zbog kojih su mnogi u zabludi

Seksualne revolucije vezujemo za drugu polovinu prošlog vijeka, a serija” Seks i grad” je u mnogome uticala na to da žene konačno počnu da o seksu pričaju kao muškarci – slobodno, otvoreno i bez blama.

Međutim, iako se nakon šopinga, listanja omiljenog časopisa i tračarenja obično povede priča i o pikanterijama iz spavaće sobe, čini se da mnoge žene podlegnu pred mitovima koji kruže o svemu tome i kako se ne bi osjetile izolovano i drugačije, klimnu glavom i potvrde mit koji je očigledna besmislica.

Ovo su samo neki od njih koje ćete najčešće čuti ili pročitati o njima u časopisima.

– Seks se uvjek završava orgazmom. Nažalost, to je daleko od istine. Tek 30 odsto žena doživi vrhunac tokom seksualnog odnosa, dok preostali procenat doživljenih orgazama spada u klitoralne.

– Muškarci pomisle na seks na svakih sedam sekundi. Još jedna uvrežena neistina koja se prenosi s koljena na koljeno. Muškarac u prosjeku pomisli na seks 18 puta dnevno, mada ni žene ne zaostaju sa brojkom od 10 puta na dan.

– Samo muškarci imaju tzv. vlažne snove. Iako je tipično za muškarce, a najčešće su u pitanju pubertetlije, da u toku noći imaju nekoliko spontanih orgazama, isto se dešava i djevojkama. Naravno, procenat je opet nešto manji i, prema istraživanju iz 1986. godine, iznosi 37 odsto.

– Tokom jednog seksualnog odnosa se potroši jednak broj kalorija kao i u toku treninga. Nažalost, ni ovo nije istina. Potrebno je da vaš odnos traje (i to intenzivno!) 30 minuta kako biste sagorjeli između 85 i 100 kalorija.

– Tantrički seks može učiniti da vaš orgazam traje satima. Lijepo zvuči, zar ne? Ali i potpuno neistinito. Koliko god se trudili vrhunac neće trajati duže od nekoliko sekundi. Tačno je da ćete uz pomoć tantričkog seksa osećati prijatnost i euforičnost dosta duže, ali to se ne može nazvati orgazmom.

– Što ste stariji to ćete sve manje uživati u seksu. Još jedan potpuno neosnovan mit. Štaviše, seksualna edukatorka Melani Dejvis poručuje: “U određenim godinama sam orgazam nije najbitniji cilj koitusa. Fokus je na senzualnosti, kreativnosti i emocionalnoj povezanosti što odnos čini intenzivnijim jer je uključeno cijelo telo”.

(Alo)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.