October 21, 2018

SESTRA UBIJENOG FOTOGRAFA “Neka je bude sram, izbosti 11 puta čoveka koji ne bi mrava zgazio”

SESTRA UBIJENOG FOTOGRAFA  “Neka je bude sram, izbosti 11 puta čoveka koji ne bi mrava zgazio”

Moj brat vam je bio jedna duša od čoveka. Ja sam 12 godina mlađa i on je prema meni bio kao da sam malo vode na dlanu. Kada sam bila mlađa, kupovao mi je sve što sam trebala. Uvek se brinuo o meni. Svima je pomagao osim sam sebi, na sve je mislio više nego na sebe.

To je, u ispovesti za “Nezavisne novine”, ispričala Anja Mujčinović iz Zagreba, sestra Banjalučanina Aleksandra Mujčinovića (44), ubijenog u petak oko 23 sata u kući njihove majke Baise u Solunskoj ulici u Banjaluci.

 Akija, kako su zvali Mujčinovića, kako je i sama priznala u istrazi, ubila je njegova devojka Kristina Jovković (31).

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka juče je zatražilo određivanje pritvora, nakon čega je izvedena iz te pravosudne institucije, kada se džemperom krila od fotoaparata.Bolom shrvana sestra otvorila je dušu, te je ispričala da njen brat ni mrava ne bi zgazio.

– Brinuo se za životinje, celi život ih je sakupljao po ulici. Vidi ćuku na cesti i uzme ga, te donese kući. Onda možete misliti koja je to duša od čoveka – ističe Anja Mujčinović.

Za tragediju je saznala tek nakon što joj je rodica iz Nemačke poslala poruku koja je glasila: “Strašno, primi moja saučešće, ne mogu da verujem.”

Kada je kasnije shvatila o čemu je reč, ostala je u šoku.

– Ja mamu nisam mogla kontaktirati telefonom, s obzirom na to da ona živi sama. Onda sam njenu prijateljicu na Rabu nazvala da ode do nje i da joj saopšti. Moja majka potom me je zvala, sve u neverici, i pitala: ‘Šta, je li ga samo ozledila?’ Ona nije verovala da je on stvarno mrtav – prisjeća se Anja.

Kaže da Kristinu nikada nije videla uživo. Znala je da njen brat ima devojku, ali nije znala ni kako se zove. Sve do sada.

– Mi smo znali da je ona crvena i zvali smo je Rumena, kako ju je Aki zvao- navodi ožalošćena sestra. Rumena je, po svemu sudeći, Akiju i ranije pravila probleme.

– To su znali njegovi prijatelji, on je to skrivao od porodice. Valjda ga je jednostavno bio sram. Ona ga je izgrizla i on je rekao da ga je pas ugrizao. Tri dana ležao je u bolnici- priča Anja, dok je sa članovima porodice kod Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka čekala susret sa tužiocem.

Kaže da se na hodniku Tužilaštva može slučajno sresti sa devojkom koja je osumnjičena za ubistvo njenog brata, ali da joj ništa ne bi rekla.

– Ja ću pored nje proći uzdignute glave, a ona će meni spustiti glavu. Neka je bude sram, takav bes, izbosti čovjeka 11 puta, čoveka koji mrava ne bi zgazio – navodi Anja. Smatra da bi motiv za ovo brutalno ubistvo mogla biti ljubomora.

Ona je rekla da je Kristina bila ljubomorna na žene koje su ga okruživale.

Izvor: Nezavisne.com

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.