Februar 06, 2019

SIBIR!!! Na Sokocu izmereno -28, Bijeljina -21,za područje Foče i Višegrada na snazi crveni meteoalarm

SIBIR!!! Na Sokocu izmereno -28, Bijeljina -21,za područje Foče i Višegrada na snazi crveni meteoalarm

U BiH je osvanulo jutro koje podseća na povratak ledenog doba. Najniža temperatura je izmerana u Sokocu gde se živa u termometru spustila čak 28 podeoka ispod nule, dok je zbog izrazito niskih temperatura za područje Višegrada i Foče danas na snazi crveni meteoalaram.

Danas će u BiH preovladavati veoma hladno vreme sa dnevnom temperaturom koja će se kretati od minus 12 do minus 5, na planinama minus 17 stepeni Celzijusovih.

Meteoalarm izdao je crveno upozorenje za Višegrad i Foču zbog ekstremno niske temperature, a za ostale predele u Republici Srpskoj i FBiH narandžasti alarm zbog ekstremno niske temperature i jakih udara vjetra s posebnjim naglaskom na područje Mostara, Trebinja i Livna.

Jutro je veoma hladno sa jakim mrazom. Najhladnije je na istoku i u brdsko-planinskim predelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana zadržaće se veoma hladno i pretežno sunčano vrijeme, a na severu i zapadu postepeno naoblačenje popodne će doneti slab sneg.

U Hercegovini i na planinama i dalje će duvati jaka bura, a u ostalim predelima vjetar će slabiti.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Sokolac minus 28, Bugojno minus 25, Han Pijesak, Jajce i Zenica minus 24, Bjelašnica minus 23, Doboj, Ivan-sedlo, Sarajevo i Tuzla minus 22, Bijeljina minus 21, Čemerno minus 20, Goražde minus 19, Srebrenica minus 18, Kupres minus 17, Sanski Most i Zvornik minus 16, Bihać minus 15, Banjaluka i Gradačac minus 14, Livno minus 13, BIleća minus 10, Mostar i Trebinje minus 9 i Neum minus 5 stepeni Celzijusovih.

Visina snega: Bjelašnica 63 centimetra, Ivan-sedlo 41, Goražde 40, Čemerno 39, Kupres 30, Sokolac 23, Sarajevo 22, Nevesinje 20, Mrkonjić Grad 18, Gacko 16, Srebrenica 14, Doboj i Foča 12, Tuzla 11 i Banjaluka i Bijeljina 9 centimetara.

Izvor: Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.