Februar 06, 2019

Sitonija,drugi prst Halkidikija: Nepoznata mesta koja morate videti

Sitonija,drugi prst Halkidikija: Nepoznata mesta koja morate videti

Nema sumnje da je Sitonija omiljena destinacija većine Srba, a osim dobro poznatih mesta u kojima naši građani letuju, postoji i nekoliko manje poznatih. Hajmo redom.

Poluostrvo Sitonija je izvrstan izbor ako svoj godišnji odmor želite da provedete na severu Grčke i podelite svoje vreme na nekoliko idiličnih mesta i egzotičnih plaža.

Vurvuru

Počnite od plaže Kavurotripes (u prevodu rupe koje pravi rak u pesku), koja je neobična po tome što ćete se sunčati na ravnim stenama, a prirodan hlad će vam obezbediti borova šuma.

Idealna lokacija da se smestite je selo Vurvuru koje odlikuje dugačka peščana plaža, a ako ste već tu onda ne propustite da obiđete i ostrvo Diaporos do kojeg možete stići brodićem.

Partenon

Ukoliko zaista želite da iskusite duh tradicionalne Grčke, onda smeštaj potražite u selu Partenon. Napušteno je šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, nakon čega su građevine biće pod zaštitom države, a sada je opet otvoreno za slobodno stanovanje.

Stari Nikiti

Za novi ste čuli, ali da li ste znali da nedaleko odatle postoji selo staro 700 godina u kojem je nedavno otvoren i Muzej folklora. U njemu živi tek tri hiljade stanovnika, a bezbroj apartmana i taverni učiniće vaš boravak romantičnim, ali i pomalo nostalgičnim budući da se radi o jednom veoma tradicionalnom selu koje neguje neki stari duh vremena.

/b92/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.