October 16, 2018

Sjećanje na Prvu sembersku brigadu

Sjećanje na Prvu sembersku brigadu

Polaganjem vijenaca na centralni spomenik poginulim borcima odbrambeno – otadžbinskog rata obilježeno je 26 godina od formiranja  Prve semberske lake pješadijske brigade u Bijeljini. 

Prva semberska laka pješadijska brigada formirana je 12. aprila 1992 godine u Bijeljini. Upravo ova brigada je bila jedna od najelitnijih jedinica u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

“U Prvu sembersku brigadu smo ušli organizovano sa određenim brojem pripadnika oružanih snaga,tačnije njih 470 bataljon je postrojio u Brocu. Ova brigada se proslavila sa svojim dejstvima i odbranom ovih prostora,”rekao je Vlado Simić ,komandant prvog bataljona Prve semberske brigade.

Đoko Pajić, prvi načelnik štaba Prve semberske lake pješadijske brigade istakao je da se ovakvi datumi moraju pamtiti i obilježavati.

“U cijelokupnoj borbi od 1992-1995 godine herojski su poginula 139 borca Prve semberske lake pješadijske brigade. U to ime okupljamo se da odamo počast i zahvalnost poginulim borcima koje su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske,”dodao je Pajić

Borci semberske brigade i danas sa velikim ponosom govore o Republici Srpskoj za koju su se svim snagama borili,istakao je Miodrag Stevanović predsjednik Boračke organizacije Bijeljina.

Vijence na spomenik poginulim borcima položili su predstavnici Boračke organizacije,predstavnici Gradske uprave kao i brojni građani.

BN televizija

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.