September 24, 2018

Skandal obilježio Evroviziju, Izrael pobjedio

Skandal obilježio Evroviziju, Izrael pobjedio

Na finalnoj večeri 63. takmičenja za “Pjesmu Evrovizije”, održanom u Lisabonu u Portugaliji, pobjedu je odnijela predstavnica Izraela Neta, sa pjesmom “Toy”.

Za najbolju pjesmu Evrope takmičili su se predstavnici 26 zemalja, a pobjednik je proglašen na osnovu objedinjenih glasova žirija i gledalaca iz 43 zemlje učesnice.

Srbija je takmičenje završila na 19. mjestu.

Domaćini večeri su, baš kao i u oba polufinala, četiri dame: Katarina Furtado, Danijela Rua, Filomena Kautela i Silvija Alberto. Ovo je prvi put u istoriji Evrovizije da je cijelo takmičenje vodila isključivo ženska voditeljska ekipa.

Tokom nastupa Velike Britanije desio se skandal, a kako situacija ne bi eskalirala, odmah je reagovalo obezbjeđenje koje je spriječilo veću scenu.

Velika Britanija je nastupala pod rednim brojem 9, a tokom nastupa pjevačice Suri mladić je istrčao na binu i oteo joj mikrofon

Srećom, muškarac je brzo sklonjen sa bine i odveden u policiju. Pjevačici je ponuđeno da još jednom otpjeva svoju pesmu, ali je ona to odbila, iako je bila vidno uznemirena.

Nakon scene koja ju je zadesila, Suri nije uspjela da suzdrži suze, a takmičenje je kratko prekinuo.

Sve se to dešavali prije izlaska predstavnika Srbije. U pitanju je kompozicija “Nova deca” Sanje Ilića i Tanje Karejanov u izvođenju Danice, Mladena, Nevena, Ive, Ljube i Saše.

Svega nekoliko trenutaka nakon incidenta, oglasio se Sanja Ilić, šef Balkanike, predstavnika Srbije na ovogodišnjem takmičenju.

„Na samom kraju nastupa Engleskinje uleteo je dasa, odneo mikrofon, onda su uleteli iz obezđjenjenja, uveli ga u hodnik tačno ispred Balkanike, počeli da ga tuku besomučno da su naši bili u šoku. Jedva su izašli na scenu i Danica je jedva otpevala uvod. Posle je sve bilo super“, rekao je Sanja:

„Stvarno ne mogu da vjerujem da se to dešava, toliko ima obezbjeđenja, toliko ima ljudi koji rade svoj posao, baš je bezveze. Mislim da Engleskinja čak i nije završila nastup, pobjegla je sa scene. Ne znam da li ste vi to vidjeli u prenosu, ali ovdje je bilo strašno.“

(BN/B92)

 

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.