Februar 21, 2020

SKANDAL U UIO BiH Polugolu radnicu kolega masira na stolu u kancelariji USRED RADNOG VREMENA

SKANDAL U UIO BiH Polugolu radnicu kolega masira na stolu u kancelariji USRED RADNOG VREMENA

Upravu za indirektno oporezivanje (UIO) BiH poslednjih dana potresa pravi skandal, a među radnicima Centralnog ureda ove institucije BiH u Banjaluci, kruže fotografije polugole radnice koju usred radnog vremena masira radni kolega!

Naime, na fotografiji, a koja je u posedu Faktora, vide se gole noge i zadnjica žene koja leži na stolu u jednoj od kancelarija koje pripadaju kabinetu generalnog direktora.

Faktor nezvanično saznaje da je u pitanju sekretarica jednog od pomoćnika direktora, a fotografije su napravili zaposlenici UIO BiH u Banjaluci tokom radnog vremena krajem prošle sedmice. Neki od njih ispričali su da ovo čak nije prvi put da zatiču ovakve scene.

– Ovo što se dešava je vrhunac bahatosti i besramnosti, koji ne dolikuju bilo kojem radnom mestu, a posebno ne jednoj instituciji na državnom nivou. Ovde ima puno vrednih i poštenih ljudi, a zbog ovakvih osoba, cela institucija dobija negativan imidž. To što se dešava je skandalozno – ispričala je za Faktor sagovornica koja nije želela da joj se otkriva identitet.

Kodeks ponašanja

Uprava za indirektno oporezivanje BiH jedna je od retkih institucija, bilo na entitetskom ili na državnom nivou, koja ističe važnost poštovanja kodeksa ponašanja svojih zaposlenika, te na svojoj internet stranici imaju i posebnu rubriku o ovoj tematici.

Ističe se da su još 2006. godine propisali kodeks ponašanja na bazi nekoliko međunarodnih preporuka i deklaracija.

– Kao osnovna načela ponašanja službenika UIO promovišu se poštenje, profesionalnost, dostojanstvo, nepristratsnost i pažnja. Visoki etički i profesionalni standardi, dobri uslovi rada, motivacija i obučenost osnovni su preduslovi efikasnom ubiranju prihoda. Svi ovi elementi čine celinu na kojoj se gradi dignitet institucije – podvukli su u UIO BiH, piše Faktor.ba.

Izvor: faktor.ba

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.