Slaven Ristić: Prva serija “despota” za tri mjeseca

Slaven Ristić: Prva serija “despota” za tri mjeseca

“Tehnički remont Bratunac” trebalo bi da za tri mjeseca predstavi prvu seriju od četiri multifunkcionalna oklopna vozila “despot” koja će biti značajno izmijenjena u odnosu na prototip predstavljen na paradi održanoj povodom Dana Republike Srpske.

Istakao je to za “Glas Srpske” generalni direktor ovog preduzeća Slaven Ristić naglasivši da je vozilo namijenjeno međunarodnom tržištu.

– Nakon četiri godine intenzivnog rada i razvoja predstavili smo najnoviji proizvod, multifunkcionalno vozilo “despot”. Vozilo je proizvedeno i dizajnirano po svim međunarodnim standardima, sa znanjem koje smo utkali u njega iz čitavog svijeta i plod je našeg inženjeringa, a namijenjeno je za potrebe antiterorističkih jedinica, vojske i policije.  Prototip vozila pretrpjeće izmjene u smislu izgleda i opreme – rekao je Ristić i dodao da je prototip ovog vozila probudio veliko interesovanje javnosti u Srpskoj i inostranstvu. Ristić je istakao da se osnovni koncept vozila zasniva na višenamjenskoj šasiji sačinjenoj od sklopova pogona i prenosa snage, kao i nezavisnom sistemu oslanjanja koji omogućava visok stepen pokretljivosti u svim vremenskim i terenskim uslovima. Veoma je modernog dizajna, dužine 6,05 metara i visine 2,7 metara, sa maksimalnom masom od 14 tona. Naziv “despot”, dodao je on, potiče od vizantijske titule koju su carevi davali svojoj djeci i zetovima.

Ristić je kazao da je 2018. za “Tehnički remont” bila veoma unosna, te da u ovoj godini očekuju konkretnu dobit od dosadašnjih investicija.

– Još smo u fazi investiranja u preduzeće i zbog toga su nam veoma važni novi proizvodi sa kojima ćemo izaći na svjetsko tržište – rekao je Ristić i dodao da bi do kraja godine svjetlost dana trebalo da ugleda i prva serija prvog pištolja “RS 9” proizvedenog u postrojenjima ovog preduzeća. On je podsjetio da je u oktobru prošle godine ovo preduzeće predstavilo i novu liniju za proizvodnju municije, te da imaju ugovorene poslove za idućih deset godina. Osim toga, dodao je Ristić, u ovoj fabrici proizvode i mašine za humanitarno deminiranje.

– Osim konstantnog ulaganja u preduzeće i tehnologiju, neophodno je i stalno zapošljavanje i ulaganje u mlade ljude kako bismo imali kvalitetnu radnu snagu – rekao je Ristić.

Sajam u Abu Dabiju

Slaven Ristić ističe da će “Tehnički remont Bratunac” predstaviti svoje proizvode na najvećem vojnom sajmu u Abu Dabiju koji bi trebalo da bude održan u februaru.

– Naših 29 inženjera će na štandu od 150 kvadrata predstaviti kompaniju i sve ono što proizvodimo – rekao je Ristić.

/glassrpske/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.