October 16, 2018

SMIJEH DO SUZA: Predstava koja ismijava Vučića postala je pravi hit u Srbiji (VIDEO)

SMIJEH DO SUZA: Predstava koja ismijava Vučića postala je pravi hit u Srbiji (VIDEO)

Riječ je o kvazidokumentarnoj hiperrealističnoj tragikomediji. I ova predstava, kao i svaka prethodna Mićkova garantuje urnebesan humor.

 Urnebesna predstava “Danas nam je divno DNO” jednog od najpoznatijih imena srpskog humora, najpopularnijeg Indeksovca Mićka Ljubičića, premijerno je izvedena 30. septembra u beogradskom Domu sindikata. Od tada se za ovu predstavu traži karta više.

Riječ je o kvazidokumentarnoj hiperrealističnoj tragikomediji. I ova predstava, kao i svaka prethodna Mićkova, garantuje urnebesan humor.

Radnju predstave “Danas nam je divno DNO” scenaristi Mićko Ljubičić i Voja Žanetić smjestili su djelom na jednu vanrednu konferenciju za štampu u Vladi Srbije, a djelom na proslavu godišnjice tabloida “DNO” (ime ovog tabloida nastalo je kao skraćenica od “Dnevne novine i oglasi”).

Voditelj programa, pred imaginarnim fanovima tabloida, intervjuišu šest “najeminentnijih” gostiju sa proslave lista DNO. U jednom trenutku se pred publikom pojavljuje i sedmi, “najmegaeminentniji” gost i ujedno spasilac čitave proslave, kada se ispostavi da se pojavio ozbiljan bezbjednosni rizik za zvanice.

Glumac Dragoljub Ljubičić Mićko je Vučićev glas, dikciju i tonalitet skinuo do perfekcije.

Mićko Ljubičić publici je poznat i po scenarističko-glumačkom doprinosu u legendarnom “Indeksovom pozorištu”, a i po tome što je autor kultnih knjiga pod nazivom “Nacionalni park Srbija”, autorske TV emisije “Pozovi M… ili će on tebe” i serijala “Lekoviti show”, gdje je takođe sarađivao sa Žanetićem. Mićko je nekoliko godina i “lečio” Srbiju kroz predstavu “One stvari”, a koja je tematiku bračnih obaveza i generalnog seksualnog zdravlja nacije obrađivala sa komične strane.

Kao i prethodni projekat (“One stvari”), i “Danas nam je divno DNO” je proizvod saradnje sa Ganetom Pecikozom kao producentom i njegovom firmom GMR.

Predstavu je režirao mladi novosadski reditelj Petar Jovanović, koji je između ostalog režirao i popularnu predstavu “Državni Posao”.

Pogledajte dio predstave koji je amaterski snimljen iz publike.

Izvor: Buka

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.