September 24, 2018

ŠOK NA VIMBLDONU Posle kiše i prekida, Kveri slomio Novaka u maratonu!

ŠOK NA VIMBLDONU Posle kiše i prekida, Kveri slomio Novaka u maratonu!

Vimbldon će dobiti novog šampiona! Novak Đoković nije uspeo da nadoknadi deficit od petka sa 0-2 u setovima, posle nekoliko prekida zbog kiše, u subotu je izgubio sa 7:6 (6), 6:1, 3:6, 7:6 (5) od Sema Kverija.

Prvi poen u trećem setu je uzeo Kveri, ali je Novak u nastavku delovao mnogo bolje nego u dva seta koja su odigrana u petak. Nekoliko odličnih servisa bilo je dovoljno za solidan nastavak. Sa druge strane, Kveri je već u prvom servis gemu imao problema. Dobro je servirao, ali vidno motivisani Đoković nije želeo da odustane. Iskoristio je treću brejk loptu i prvi put u meču oduzeo servis rivalu.

Kveri u nastavku duela nije bio tako siguran. Kao da je igrao bez pritiska, ali kada je postao svestan da ima šansu da trijumfuje pogubio je konce. Servis je još uvek bio tu, ali ništa drugo nije funkcionisalo. Posle četiri gema na semaforu je stajalo 4:0 uz dva brejka.

Kiša ovoga puta nije bila saveznik našeg asa. Samo što je krenuo da melje crni oblaci su se nadvili nad Londonom i pauza je bila neminovna. Kveri je uzeo tri gema, ali nije mogao više od toga. Đoković je u trećem setu smanjio prednost rivala.

Odolevao je Kveri napadima Novaka, osam puta je izbegao brejk i držao se do 3:3, a i sam je imao šanse da oduzme servis.

Upravo u najgorim situacijama je Novak izvlačio najbolje servise i poteze, terao je Amerikanca na greške, mada nije mogao da obuzda nervozu, koja je kulminirala kada je vikao ka svojoj loži i stručnom štabu.

Emocije su bile na maksimumu sredinom četvrtog seta, uz jedan glasan krik posle važnog poena kada je Kveri napao brejk. Sa druge strane, Amerikanac dugo nije skidao osmeh, igrao je rasterećeno i držao se svog servisa.

Konačno je Novak došao do toliko željenog brejka, kada je pri 4:4 dočekao slabiji drugi servis Kverija, ali ga je odmah ispustio zbog slabog starta od 0:30. Kveri se ponovo ohrabrio i poveo sa 6:5, kada je kiša još jednom poslala sve u svlačionicu. Novak je tamo pozvao i Borisa Bekera, koji je ekspresno ispratio nervoznog “broja 1”. Ušlo se nakon nešto duže pauze u taj-brejk, u kom je Novak posustao. Čak dve meč lopte dozvolio je sjajnom serveru, što je bilo previše. Prvu je anulirao asom, u poslednjoj razmeni, prejako je poslao lopticu u želji da pogodi sam ugao.

Izvor: Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.