Šokantan Fejsbuk status iz Bijeljine se širi regionom: „Nek si se ti našminkala, a imaš rak“

Šokantan Fejsbuk status iz Bijeljine se širi regionom: „Nek si se ti našminkala, a imaš rak“

 

Prije nekoliko sedmica pisali smo o slučaju pacijentkinje na odjeljenju bijeljinske onkologije.

U međuvremenu veliki broj BH medija prenio je naš tekst ili status sa Fejsa koji je bio integrisan u članak!

Za ovih par sedmica nije došlo ni do kakve promjene u radu,sistemu rada sa najtežim pacijentima i kako stvari stoje i neće dok bruka ne obiđe cijelu zemaljsku kuglu.

Mada je i tad pitanje!

Pratićemo dalje stanje i povremeno vas obavještavati!

Evo kako su mediji Srbije prenijeli vijest iz Bijeljine:

“Svoje iskustvo iz bijeljinske bolnice putem Fejsbuka podelila je jedna žena iz Bijeljine koja nije mogla da pređe preko načina na koji se radnica na šalteru ponela prema njoj.”

Njen status prenosimo u celosti.

 „Pre sedam dana sam zakazala pregled kod onkologa za danas u 10h. Kako imam taj pregled u 10h, a skener u 13:30, zamenila sam smenu na poslu, decu poslala na čuvanje i bila u bolnici u 9:45. Predala knjižicu, sve uredno. Kada sam u 10:30 videla da još nikoga ne prozivaju, prišla sam teti na šalteru i ljubazno pitala kada ću doći na red, jer zakazana sam u 10h, a moram da stignem još i na skener. Gospođa sa one strane šaltera se izbečila na mene:” Nemoj ti da gledaš na to što si zakazana u 10, vas ŠESNAEST je zakazano u 10, kad vam podelim brojeve onda ćete ulaziti kako je ko došao”

Ja u šoku, iznenadivši samu sebe da sam ostala pribrana, vratim se u red. U 11h nam gospođa podeli brojeve i meni dade broj 10.

Ja opet odem do šaltera i opet mirnim tonom kažem: “mogu li dobiti moju knjižicu nazad, jer ne mogu stići na skener ako budem čekala ovde naredna 3 sata, imam decu, posao, život van ove čekaonice”

Ona poče da viče: “pa šta, imam i ja decu”

– “u redu gospođo, Vi ste na poslu i Vi ste mene zakazili u 10, kao i sve ostale pacijentkinje, ne razumem zašto zakazujete uopšte?”
– “ja samo radim kako su mi naredili, sem toga neki su došli u 7 jutros da zauzmu mesto” kaže ona.
– “Ženo draga čujes li se, zašto da zauzimam mesto u 7 ako sam zakazana u 10, ne delite nam humanitarnu pomoć ovde, došli smo onkologu, zna se zbog čega ljudi ovde dođu, nisam došla od besa, niti zato što nemam gde drugo da ubijem vrijeme. Imam rak i došla sam na zakazan pregled.”

Uzela sam knjižicu i otišla da napišem žalbu koju sam ubacila u sanduče. Galamila je za mnom:” NEMAŠ  VREMENA DA ČEKAŠ, A IMAŠ DA PIŠEŠ ŽALBU. I NEK SI SE TI NAŠMINKALA, A IMAŠ RAK”

Bravo gospođo sa šaltera.

Svakako ću pisati ministarstvu i svim televizijama, jer me od svega samo zanima, ako je tačno da ona samo radi svoj posao kao sto kaže, ko je njoj naredio da tako radi. Ko je naredio da se šesnaest onkoloških pacijenata zakaže u isto vreme? Doktor? Direktor? Ministar? Žena na šalteru sama donosi takve odluke?

Svi mi plaćamo da nam zdravstvo ovako funkcioniše, jer smo ovce glupe, koje ćute i puste da nas namerno teraju da jos plaćamo i privatno lečenje.“

A ovako su prenijeli mediji iz Hrvatske:

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.