August 06, 2020

Šokantan obrt dvostruke likvidacije škaljaraca u Nemačkoj

Šokantan obrt dvostruke likvidacije škaljaraca u Nemačkoj

Procureli su novi detalji likvidacije dvojice crnogorskih državljana u nemačkom gradu Forstu.

Darko Mijović sa Cetinja i Nikola Jovanović,iz Bara, ubijeni su u ponedeljak u zoru, a njihov prijatelj, Miloš Vesković (38), inače srpski državljanin, teško je povređen. Sa njima u stanu bio je i Miloš Pavićević, koji je ostao nepovređen.

Međutim, nove informacije ukazuju na šokantan obrt. Crnogorci Darko Mijović i Nikola Jovanović, naime, poubijali su u međusobnom obračunu, pokazuju prvi rezultati istrage nemačke policije. U opštoj pucnjavi teško je ranjen srpski državljanin Miloš Vesković, a inspektori tragaju za još jednim Crnogorcem i jednim Hrvatom.

Teško ranjeni Vesković prebačen je helikopterom u bolnicu i lekari se bore za njegov život.

– Srpska policija nas je upozorila da je ranjeni član organizovane kriminalne grupe, da je nasilan i sklon potezanju oružja. Zasad nije poznato šta je bio motiv obračuna – dodaje izvor iz policije.

Ranjeni Miloš Vesković je inače blizak rođak Darka Veskovića Prike, koji je u zatvoru u Beogradu pod optužbom da je sa Nemanjom Ivanovim u martu 2018. u beogradskom naselju Dušanovac ubio Blaža Đurovića.

Još je nejasno ko je bio na čijoj strani u međusobnom obračunu.

Podsetimo, prvobitno je objavljeno da su Mijović i Jovanović stradali kada su nepoznate osobe sa fantomkama na glavama upale u stan i otvorile vatru iz automatskog oružja. Mijović i Jovanović su ubijeni hicima u glavu, a Vesković je iako teško ranjen uspeo da se odvuče iz stana do susedne kuće.

FOTO: PRINTSCREEN/VIJESTI

Zvonio je na vrata jednog stana, međutim kako mu niko nije otvarao on je tako sav krvav ležao ispred vrata skoro pet sati.

Ujutro ga je pronašao stanar u besvesnom stanju i odmah pozvao policiju. Teško ranjeni Vesković, koji je gotovo iskrvario hitno je helikopterom prebačen u bolnicu gde ga čuva policija. On je još uvek u kritičnom stanju.

Prema prvim rezultatima istrage smatra se da je motiv krvavog napada spor kriminalnih bandi zbog droge. Istražioci su u stanu ubijenih Crnogoraca koji se dovode u vezu sa škaljarskim klanom, pronašli plantažu marihuane.

Ranjenog Srbina kako saopštavaju nemački mediji već duže vreme traži Nemačka kriminalistička policija ( BKA) zbog veza sa organizovanim kriminalom. U jednom od internih policijskih beležaka vodi se kao “nasilan počinilac, naoružan pripadnik OK grupe”.

Policija je formirala posebnu grupu koja istražuje ovaj slučaj, a pretpostavlja se da su Hrvat i još jedan crnogorski državljanin poblegli od policije i da nemaju veze sa krvavim obračunom.


Policija veruje da stan nije korišćen samo za proizvodnju droge, već i za skladištenje i distribuciju narkotika. Oni su zaplenili dva potpuno nova automobila marke “reno” koja su bila parkirana ispred stana, a za koje se sumnjalo da je u njima podmetnut eksploziv, što se pokazalo kao netačno.

Kurir.rs/bz-berlin.de

naslovna:srpskainfo

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.