Sosijete kupuje Komercijalnu banku

Sosijete kupuje Komercijalnu banku

Sosiete ženeral banka zainteresovana je za kupovinu Komercijalne banke, poslednje velike banke koja je u većinskom državnom vlasništvu, piše list Blic.

Izvor tog lista navodi da je ta banka dugo prisutna u Srbiji, da u više od 100 ekspozitura zapošljava 1.300 ljudi, da se pokazala kao veoma ozbiljna i fer banka, da je njen sledeći potez širenje, a da je Komercijalna banka top menadžerima i te kako u fokusu.

“Njihov stav je da jednoj ovakvoj ozbiljnoj banci treba mnogo šira mreža klijenata, a Komercijalna banka ima čak 90.000 pravnih klijenata, plus desetine hiljada fizičkih lica”, navodi isti izvor.

Za list u Sosiete ženeral banci kažu da jesu zainteresovani za nova preuzimanja, ne negiraju mogućnost širenja u Srbiji kupovinom drugih banaka, ali nemaju informaciju o tome da je njihova grupacija zainteresovana za preuzimanje Komercijalne banke.

Predsednik UO Komercijalne banke Vladimir Krulj za list navodi da svi akcionari te banke žele da se krene u njenu privatizaciju, da je za sada izabran privatizacioni savetnik i da se trenutno bira optimalni model privatizacije.

Izvor: B92/ Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.