Septembar 24, 2020

SPAS POZA Ovo je položaj za one umorne i malo lijene

SPAS POZA Ovo je položaj za one umorne i malo lijene

Spooning, ili položaj kašike, nikad ne dobije zasluženu pažnju, a upravo je taj položaj najudobniji i najbolji, ako niste baš u formi, malo ste lijeni ili umorni – ali ipak željni ljubavi.

– To je vrlo slatka i intimna pozicija. Ostajete blizu i zagrljeni, a nije da se baš preznojite – kazala je seksualna terapeutkinja Vanessa Marin za Huff Post.

– Pogodna je i za žene, jer im je takođe lako doseći klitoris, njima ili njihovim partnerima – napomenula je.

Prema nekim istraživanjima čak 36 odsto žena treba neku vrstu stimulacije klitorisa kako bi postigle orgazam tokom seksa.

Nazad na onaj ‘lijeni’ dio priče: logistički, vrlo je jednostavno smjestiti se u kašiku. Oboje samo legnete na stranu, lica vam gledaju u isto smjeru, a partner(ica) u koju će se penetrirati trebala bi biti sprijeda. Osim malenog manevriranja na početku, pogotovo ako postoji razlika u visini, ova pozicija iziskuje vrlo malo energije od oba partnera. Partner koji je više umoran može biti miran, jer ‘sav posao’ može obaviti bilo tko od partnera.

Spunanje bez seksa takođe je omiljena aktivnost bliskih parova. Kada se zagrlite u položaju kašike ispušta se oksitocin (nazivaju ga i hormonom maženja), od kojeg se osjećamo bolje i zaljubljenije. A taj je hormon zaslužan i za društveno zbližavanje, tako da ste nakon svake seanse ‘kašikanja’ malo bliži sa svojim partnerom.

/srpskainfo/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.