Februar 06, 2019

Split zabranio sviranje “srpskih narodnjaka”

Split zabranio sviranje “srpskih narodnjaka”

Split je i zvanično zabranio srpske narodnjake! Barem kada je reč o Božićnom sajmu, koji je svečano otvoren u nedelju i trajaće mesec i po, a prema rečima organizatora, preduzete su sve mere kako slučajno neki bendovi ne bi kao i prošle godine svirali cajke.

– Svi muzičari su članovi Hrvatske muzičke unije, a svi di-džejevi koji će nastupiti imaju licence za izvođenje. Tražili smo i liste pesama kako se ne bi provukao koji narodnjak, jer su prethodnih godina bendovi svirali sve i svašta. Ne želimo program neprimeren Splitu – navela je Marija Stančin Mijanić, koordinator muzičkog programa Božićnog sajma u Splitu, i dodala:

– Verujemo da smo programom za ovu godinu pogodili idealnu kombinaciju u kojoj će svako naći nešto za sebe. Split kao destinacija mora imati najviše standarde, ali smo dali šansu i mladim autorskim bendovima.

Pomenuta odluka organizatora nije prošla „bez protesta“ dela javnosti, ali dok su posetioci Božićnog sajma prošle godine mogli da uživaju u srpskim narodnjacima, koje su uz druge pesme izvodili bendovi, ove godine neće imati tu „privilegiju“. Za razliku od Splita, gradske vlasti u Zagrebu se još nisu oglasile u vezi s tim koje će pesme biti primerene tokom praznika, a koje će biti zabranjene.

Izvor: Alo

About The Author

Related posts

1 Comment

  1. VLADIMIR

    Hehehe mnogo su nas uvredili time što su zabranili narodnjake.
    Oni misle da je u Hrvatskoj centar sveta , da kada bi bog htio da Vaskrsne bas bi Vaskrsao u Zagrebu ili Splitu dajte molim vas .
    Naši narodnjaci zarađuju na drugim državama tako da im nije potrebna jedna jadna Hrvatska.

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.