August 15, 2020

SPREMAO TERORISTIČKI NAPAD U SRBIJI Kod vehabije pronađen priručnik i dijelovi bombe (FOTO)

SPREMAO TERORISTIČKI NAPAD U SRBIJI Kod vehabije pronađen priručnik i dijelovi bombe (FOTO)

Pripadnik vehabijskog pokreta “Dava tim centar” Armin Alibašić, koji je uhapšen 13. januara ove godine u Novom Pazaru, spremao je teroristički napad u Srbiji, ekskluzivno saznaje “Blic“. U tome su ga spriječili pripadnici Bezbjednosno-informativne agencije i policije.

Alibašić je nekoliko sati prije nego što je uhapšen bio u selu nadomak Đurđevih stupova gdje je i prethodnih godina vježbao borilačke vještine, izvodio taktičku vojnu obuku, vježbao kampovanje, preživljavanje…

Foto: RAS Srbija

– Armin je praćen i zaustavljen u Novom Pazaru, a sa sobom je nosio ranac. U njemu je bila jedna vazdušna puška sa optičkim nišanom i pipadujućim dijabolama, dok je za njegovim pojasom nađen nož, ali i USB sa memorijom sa upustvima.

Prema informacijama do kojih je došao “Blic”, u porodičnoj kući Alibašića u Novom Pazaru na potkrovlju policija je otkrila improvizovanu hemijsku laboratoriju sa većom količinom hemijskih supstanci, elemente namenjene za punjenje, kao što su metalni opiljci, a koji služe za izradu improvizovanih eksplozivnih naprava, priručnik za pravljenje eksplozivnih naprava, beleške o gradovima i njihovim udaljenostima od Novog Pazara, zastave Islamske države, kao i nacrtano obilježje terorističke organizacije Islamske država, mačete i nekoliko improvizovanih meta.

Foto: RAS Srbija

Pronađeni i metalni opiljci za pravljenje naprava u kućnim uslovima

– Alibašić je u prethodnom periodu izrađivao eksplozivne naprave koje je testirao u prirodi i ribolovu. Zato i postoji sumnja da je narednih dana planirao teroristički napad u našoj zemlji – objašnjava naš sagovornik.Uhapšenom Arminu Alibašiću određen je pritvor nakon čega će biti saslušan u tužilaštvu.

“Plašimo se da ne uradi nešto što ne treba”

Jedan od lidera “Dava tima” Asmir Biševac (na slici) navodno je komentarisao da je zabrinut za Armina Alibašića “da ne uradi nešto što ne treba”.

Kako “Blic” saznaje, dešavalo se da Alibašić svojim bliskim ideološkim vezama ne odgovara na telefonske pozive po nekoliko dana, što je kod njih izazivalo veliku zabrinutost.

/srpskainfo/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.