August 13, 2020

Srbija u grupi sa Mađarima i Grcima na OI u Riju

Srbija u grupi sa Mađarima i Grcima na OI u Riju

TRST – Vaterpolo reprezentacija Srbije na Olimpijskim igrama u Riju igraće u A grupi sa Mađarskom, Grčkom, Brazilom, Australijom i Japanom, odlučeno je večeras žrebom u Trstu.

U B grupi su Italija, Hrvatska, Crna Gora, Španija, Francuska i SAD. Selektor evropskih i svetskih šampiona Dejan Savić izjavio je da bi više voleo da je grupa teža, jer bi tada razigravanje bilo lakše.

„Znamo svi kakva je konkurencija, tako da će mečevi četvrtfinala biti ravni mečevima za medalju. Ništa ne može da se prognozira, ni ko u našoj grupi prolazi sa koje pozicije, ni ko će u drugoj grupi biti van prva četiri tima. U svakom slučaju moramo da se spremimo najbolje što možemo i da u Riju damo svoj maksimum”, rekao je Savić za sajt VSS.

Filip Filipović je dodao da smatra da je A grupa teža.

„Mađari se vraćaju, Grci igraju svoj najbolji i najlepši vaterpolo, Brazil je sa Rudićem sigurno opasan rival. Australija je uvek znala da nas namuči, na papiru je Japan autsajder, ali u svakoj utakmici atipičnom igrom namuči svaku ekipu. Nema kalkulacija, recept za uspeh se zna. Iz utakmice u utakmicu, korak po korak. Ako hoćeš zlato moraš sve da pobediš”, izjavio je Filipović.

Olimpijske igre u Riju održaće se od 5. do 21. avgusta

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.