Februar 06, 2019

Srđan Đoković : Novak će postati najbolji u istoriji

Srđan Đoković : Novak će postati najbolji u istoriji

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta, rekao je da veruje da će Novak postati najbolji teniser u istoriji.

Srpskog tenisera očekuje Rolan Garos, jedini Gren slem koji mu nedostaje u karijeri.

“Svi od njega očekuju da gde da igra osvaja turnire, a to je mnogo teško. On je i do sada postigao neverovatan uspeh, ja sam po prirodi veliki optimista, on je sve moje snove ostvario još pre nekoliko godina. Ja sam siguran da će on postati najbolji teniser u istoriji, da li će ove godine osvojiti Rolan Garos, ili će se to desiti u nekoj od narednih, ne znam, ali sigurno ide ka tome da bude najbolji u istoriji.”

Na konstataciju da Đoković trenutno nema najjaču konkurenciju, jer je Federer na zalasku karijere, a da Nadal i Mari ne igraju na najvišem nivou, Đoković je rekao:

“Mislim da je to privid. Federer jeste na zalasku karijere, ali ostali su u zenitu, oni će vladati još nekoliko godina svetskim tenisom. Novaku sam pre oko godinu dana rekao: “sine, dosta ti je bilo, igraj još godinu, dve, pa počni da živiš”. On je rekao da će igrati još jedno pet-šest godina, jer hoće da bude najbolji u istoriji. To je motiv koji ga ne napušta.”

Srđan Đoković kaže da je Pariz jedna od glavnih meta ove godine i da ne treba da brinu nešto slabije partije na prethodnim turnirima na šljaci.

“Pariz je jedna od glavnih meta ove godine, Novak je više nego spreman za taj turnir, dace sve od sebe da ga osvoji. Mi smo navikli na njegove najbolje igre, pa čim odigra nešto slabije, odmah se to tumači kao loše. To nije tako. U RImu je bilo očajno vreme, teren je bio katastrofa, bilo je mnogo blata, on je tehničar, njemu odgovaraju idealni uslovi za igru, a čim se nesto poremeti, dolazi do problema. On radi na svojoj prsihičkoj pripremi već godinama, a protivnike dobija glavom”, zaključio je Đoković za B92.

Izvor: B92

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.