October 16, 2018

ŠTA SE KRIJE IZA RUGIP-ove KIRIJE MIĆI MIĆIĆU: Ovo je činjenično stanje

ŠTA SE KRIJE IZA RUGIP-ove KIRIJE MIĆI MIĆIĆU: Ovo je činjenično stanje

Tokom dana mediji širom Srpske objavili su vijest koju potpisuje portal capital.ba o četvorogodišnjem ugovoru koji je Mićo Mićić 2015. godine sklopio sa Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP)

On je kako navodi portal capital.ba ovoj instituciji izdao svoj poslovni prostor veličine 469,31 kvadratnih metara po mjesečnoj cijeni zakupa od 9.603 KM, što je prema izvorima capitala duplo više od prosječne tržišne cijene rentiranja u Bijeljini.

Mićo Mićić je u telefonskoj izjavi pomenutom portalu rekao sledeće: „Stvarno niste korektni. RUGIP-u je tu ranije uzeo prostor od nekoga, a moj poslovni prostor nalazi se do tog. Mojih je samo 166 kvadrata. Opštinski prostori su svima na raspolaganju na licitaciji. Kakve veze ima opštinski prostor i moj privatni? Čitavu zgradu dali RUGIP-u džaba. Kakvo je to tako bezobrazno pitanje, da miješate opštinski i privatni prostor. Ako hoćete da budete korektni, provjerite sve. Pokušavate od mene da napravite lopova“, kazao je i spustio slušalicu.

Radi potpunije informacije provjerili smo nezvanično u RUGIP-u i “zavirili” u popularne ZK izvodke.

Pomenuta zgrada u kojoj se izdaju ZK izvodci je sporni prostor o kome se govori u vijesti i koji je svojevremeno izgrađen po popularnoj metodi ustupanja zemljišta za kvadraturu izgrađenog objekta na zemljištu.

Godinama a uvođenjem skupih taksi i građevinskih dozvola taj procenat je od prvobitne trećine pao na petinu pa čak i ispod nje ako je lošija lokacija.

Vlasnik zemljišta koji ulazi u takvu “kombinaciju” do prodaje stanova i lokala u papirima je zaveden i kao vlasnik tj.investitor objekta.

Čast da bude vlasnik po tom osnovu pripala je Mići Mićiću Gradonačelniku Bijeljine jer je pomenuto zemljište u momentu počinjanja gradnje vođeno na Mići Mićiću a čija porodična  kuća i graniči sa pomenutim objektom.

Daljim uvidom u dokumentaciju ustanovili smo da veći prostor iz predmetnog ugovora ne pripada Mići Mićiću nego bratu i sestri iz okoline Banja Luke a koji nisu u rodbinskim vezama sa Mićićem.

Izjava Miće Mićića a prema dokumentaciji koju nam je naš izvor pokazao je u potpunosti tačna, i Mićiću iz predmetnog ugovora pripada kirija za 166 m2 u iznosu 3652,00 KM mjesečno.

Off record nam je i rečeno da je na pomenuti tender te godine pored Miće Mićića ponudu dostavio i Oktan Promet Vojina Mitrovića.

Najpovoljniju ponudu od 17 KM/m2 su dobili tek po zatvaranju tendera a prostor je bio prihvatljiviji od pomenutog ali je došla sa zakašnjenjem i više u formi informacije i sa zakašnjenjem od sedam dana a kada je postupak okončan.

U pitanju je kao i ponuda Mitrovića, privatno preduzeće,tj.poslovni objekat u sklopu njega.

Prema izvoru iz RUGIP-a zbog donatorskih sredstava EU ,tender je morao biti proveden do kraja.

U teksu capitala se kao izvor pominje i agencija za nekretnine a čije ime sasvim prirodno nije navedeno i tvrdnja da je cijena izuzetno visoka i veća od tržišne.

Prema našem izvoru najveći problem prilikom javne nabavke je i bio ne postojanje poslovnih prostora ove kvadrature u tom momentu u širem centru grada usled čega je i bio mali broj ponuda.

Vijest od pola miliona KM i Mićo Mićić vlasnik iste svote donosi preglede i čitanost. Ova u kojoj je Mićo pao ispod trećine, a to nije malo, možda ne donosi ali je istinita.

semberske.com

About The Author

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.