October 16, 2018

Starac poreklom iz Bosne koji je obijao i pljačkao kuće po Sidneju za sve krivi PAD ŠEĆERA

Starac poreklom iz Bosne koji je obijao i pljačkao kuće po Sidneju za sve krivi PAD ŠEĆERA

Hamzigo Nuhić (77), poreklom iz BiH, najstariji je optuženi za provalu u Sidneju, nakon što ga je policija uhvatila sa zlatnim nakitom i satovima. Ipak, on tvrdi da je sve greška.

Nuhić, građevinski radnik iz Liverpula, inače Bosanski migrant, tvrdi da mu je pao šećer i da nije znao šta radi niti otkud on u tuđoj kući u Beksli Nortu.

– Nisam išao tamo da bih nešto uzeo – rekao je Nuhić novinarima ispred Saudern Lokal suda.

– Na moje sećanje utiče dijabetes, zbunjen sam. Policija je morala zvati Hitnu pomoć, ali jedna lepa medicinska sestra mi je dala čokoladu kako bih se oporavio – ispričao je.

Nuhić je optužio i “Grka Ivana”, koji mu duguje novac i koji ga je navodno dovezao pred kuću u kojoj je počinio zločin.

– Bolestan sam čovek, moje sećanje ne radi kako treba. Ne znam ni šta sam uzeo, sve je to bila greška. Znam samo da me je Ivan odvukao tamo – kaže Nuhić, piše Daily Telegraph.

Debeo kriminalni dosije

Iz policije je rečeno  da Nuhić podebeo kriminalni dosije, koji se odnosi na provale, prevare i imovinska krivična dela s poslednjom presudom za krađu iz 2002. Godine.

Nuhić je navodno 23. maja uveče u Karltonu, na jugu Sidneja ukrao 1.500 dolara gotovine, nekoliko vrednih satova i zlatni nakit.

Nakon samo sedam dana Nuhić je provalio u kuću u Bardvel Parku, gde je ukrao 200 dolara u kovanicama, zlatni nakit i sat.

I tokom juna i jula je izvršio nekoliko krađa, a poslednja je bila 25. jula u Beksli Nortu, kada je i uhapšen. Iako je pokušao da pobegne Nuhić je, kako se navodi, uhvaćen, a kod njega je pronađen zlatni nakit, gotovina i satovi.

On se nije izjasnio o krivici, a suđenje će biti nastavljeno 15. avgusta.

Izvor: Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.