October 16, 2018

Štefanek donio prvu medalju Srbiji u Riju

Štefanek donio prvu medalju Srbiji u Riju

Srpski rvač grčko-rimskim stilom Davor Štefanek plasirao se u finale na Olimpijskim igrama i obezbijedio Srbiji prvu medalju u Riju.

Štefanek je bio ubjedljiv u sve tri borbe u kategoriji do 66 kilograma. U polufinalu je tušem u prvoj rundi savladao Gruzijca Šmagija Bolkvadzea. Od starta je krenuo ofanzivno, a kada je došao u parter vrlo brzo je riješio pitanje pobjednika rezultatom 7:0. Na taj način je Srbiji donio prvu olimpijsku medalju u Riju. Da li će ona biti zlatna znaće se od 22.30 časova kada se u finalu sastaje sa Migranom Arutjunjanom iz Jermenije.

Ovo je prva olimpijska medalja za srpsko rvanje još od Los Anđelesa 1984. kada je Refik Memišević bio srebrni, a Jozef Tertei bronzani.

U četvrtfinalu je sa 6:2 savladao svjetskog šampiona Franka Šteblera iz Njemačke. Bio je to duel dva posljednja svjetska šampiona u rvanju.

Fenomenalno je rvao naš reprezentativac. U prvoj rundi je poveo 4:0, a Nijemac je smanjio na 4:1. Ipak, do kraja perioda on je povećao na 5:1. Na početku druge runde je Štebler smanjio na 5:2, ali je Štefanek ubrzo povećao na 6:2, što je konačan rezultat.

On je u prvom kolu tehničkim tušem u prvoj rundi savladao Japanca Tomohira Inouea. Štefanek je pokazao superiornost na strunjači jer je meč završio za manje od dva minuta. Odluka je pala kada je naš takmičar dobio prednost u parteru. Tada je protivniku došao iznad glave, napravio seriju 9:0 i plasirao se u naredno kolo.

Izvor: Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.