November 19, 2018

STRAŠNO,OVO JE DEMOKRATIJA KOJOM NAS AMERIKA UČI: Djeca odvojena od roditelja plaču u kavezima /VIDEO/

STRAŠNO,OVO JE DEMOKRATIJA KOJOM NAS AMERIKA UČI: Djeca odvojena od roditelja plaču u kavezima /VIDEO/

Američki istraživački medij ProPublica objavio je snimke koje su se velikom brzinom proširile internetom. Naime, već danima Ameriku potresaju informacije o prisilnom razdvajanju djece ilegalnih migranata od roditelja. Nedavno su se pojavili i snimci djece koja su zatvorena u prostoru ograđenom žičanom ogradom u Texasu, a ProPublica je objavila snimke djece u dobi od 4 do 10 godina koja plaču i dozivaju svoje roditelje i rodbinu.

Podsjetimo, zbog politike “nulte tolerancije” u svrhu sprečavanja ilegalne imigracije u razdoblju od šest sedmica tokom aprila i maja 2.000 djece razdvojeno je od svojih roditelja. Zbog toga su se protiv takve politike administracije američkog predsjednika Donalda Trumpa pobunile njegova supruga Melania, ali i Laura Bush, supruga bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha.

Na snimkama koje je objavila ProPublica čuje se plač djece zatvorene u žičanim kavezima u jednom od kampova na američko-meksičkoj granici u kojem pogranični agenti drže djecu razdvojenu od roditelja – ilegalnih migranata.

Na snimku se čuje dječiji plač, ali i pogranični agent koji, komentirajući plač djece odvojene od roditelja, govori: “Imamo pravi orkestar ovdje. Nedostaje još samo dirigent.”

Istovremeno su objavljeni i videosnimci djece zatočene u žičanim kavezima u velikom pograničnom centru u teksaškom mjestu Mekelen. Snimke su izazvale burne reakcije svih onih koji smatraju da se radi o nehumanoj praksi.

Među njima je i republikanski senator i američki ratni heroj John McCain, koji je na Twitteru napisao kako je praksa razdvajanja porodica “uvreda za uljudnost američkog naroda i protivna principima i vrijednostima na kojima je izgrađena američka nacija“.

/radiosarajevo/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.