October 15, 2018

STRAVIČAN SUDAR O KOJEM SE ĆUTI Porodica iz Bijeljine teško povređena

STRAVIČAN SUDAR O KOJEM SE ĆUTI Porodica iz Bijeljine teško povređena

U stravičnom udesu na magistralnom putu Prnjavor-Klašnice teško je povređen šestogodišnji M.E. dok su teško povređeni njegov otac Mićo (37) i rođaka Jelena (36) Erak iz Bijeljine.

O ovom udesu koji se dogodio prošlog vikenda nije bilo zvaničnih saopštenja policije i tužilaštva i tek nakon upita „EuroBlica“ otkriven je identitet svih učesnika.

Zanimljivo je i to da uopšte nisu poznate tačne okolnosti koje su dovele do nesreće.

– U saobraćajnoj nezgodi u mestu Drugovići na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor učestvovalo je vozilo marke „mazda“ kojim je upravljao Novica Crnadak (36) iz Drugovića, a drugi učesnik je vozilo marke „pasat“ kojim je upravljao Mićo Erak iz Bijeljine. Teške telesne povrede zadobili su vozač Erak, saputnik u pomenutom vozilu Jelena Erak (44) i šestogodišnje dete – odgovorili su nakon upita „EuroBlica“ iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Mjesto udesa

Foto: Dejan Božić / RAS SrbijaMjesto udesa

Izvor „EuroBlica“ blizak istrazi potvrdio je da je u automobilu „mazda“ bio i Dragan Zelenika (35) iz Laktaša, koji nije ni naveden u saopštenju tužilaštva.

Navode da su povređeni zbrinuti u UKC RS, a da je uviđaj na mestu nesreće obavila dežurni tužilac Hana Vranješević sa službenicima Policijske stanice Laktaši.

– Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mere kao i veštačenja na utvrđivanju svih okolnosti saobraćajne nezgode – izjavila je Maja Đaković Vidović, potparol tužilaštva.

Maja Đakovic Vidović

Foto: Siniša Pašalić / RAS SrbijaMaja Đakovic Vidović

U UKC RS saznajemo da je šestogodišnji dečak u teškom zdravstvenom stanju, sa povredama glave, selezene i pluća, te je priključen na aparate za veštačko disanje, ali da su sve prognoze neizvesne.

U teškom zdravstvenom stanju je i njegov otac za koga su takođe prognoze neizvesne. Rođaka Jelena Erak je sa teškim povredama lica zbrinuta na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju i u stabilnom je stanju.

Meštani Drugovića, gde se dogodio stravičan udes, za „EuroBlic“ pričaju kako im je čudno što nesreća nije spomenuta u medijima.

– Ma kao da je juče bilo, a posebno se sećam tog deteta koje je bilo teško povređeno. Skoro smo komentarisali kako nesreća nije bila u medijima, a inače se piše i o najmanjim incidentima. O tim momcima znam samo da su iz ovih krajeva, ali da li su nečiji sinovi, to mi nije poznato – ispričala je meštanka koja je zamolila da joj ne navodimo ime.

Zid ćutanja

U Policijskoj stanici u Laktašima nismo uspeli saznati okolnosti nesreće.

– To morate doći da lično pitate, ne možemo vam davati informacije preko telefona – kratko su naveli u PS Laktaši.

Izvor: Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.