April 03, 2020

Streljački klub RVI „Orao“ dobio opremu za međunarodna takmičenja

Streljački klub RVI „Orao“ dobio opremu za međunarodna takmičenja

 

Streljački klub ratnih vojnih invalida „Orao“ iz Bijeljine danas je u ovom Gradu, u sklopu Vidovdanskih svečanosti, organizovao Vidovdanski turnir u streljaštvu osoba sa invaliditetom
– Na turniru učestvuje šest ekipa iz Republike Srpske, a ovo je ujedno i treće kolo Lige Republike Srpske u streljaštvu za osobe sa invaliditetom – naveo je predsjednik Streljačkog kluba RVI „Orao“ Zdravko Crnogorac.
Turnir je otvorio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je ovom prilikom Streljačkom klubu RVI „Orao“ poklonio profesionalnu vazdušnu pušku za takmičenja.
– Ovaj klub do sada je osvajao brojne nagrade u BiH i Srbiji, a od sada će sa profesionalnom opremom moći da se takmiče i na međunarodnim takmičenjima i da dostojno prezentuju naš Grad. Na njihov apel za pomoć, za nabavku opreme za takmičenja, mi smo odgovorili tako što smo izdvojili sredstva za kupovinu najsavremenije vazdušne puške, koja se koristi u takmičarskom streljaštvu – naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić. On je dodao da se nada da će ovaj klub, sa adekvatnom opremom, ostvarivati još bolje rezultate. Iz gradskog budžeta za takmičarsku pušku izdvojeno je 6.000 KM.
Streljački klub ratnih vojnih invalida „Orao“ osnovan je 2009. na inicijativu Odbora ratnih vojnih invalida, a u poslednje tri godine su prvaci Republike Srpske. Predstavnici ovog kluba izrazili su zahvalnost gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću za poklanjanje opreme, te istakli da će sada, kada imaju uslov da se takmiče i na međunarodnom nivou, nastojati da u Bijeljinu donesu još više nagrada i priznanja.

Izvor: Gradska uprava

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.