December 11, 2018

Sudbina dečaka Alekse iz Bijeljine u srce dirnula i dijasporu

Sudbina dečaka Alekse iz Bijeljine u srce dirnula i dijasporu

Potresna priča o malom Aleksi Bogdanoviću iz Bijeljine,duboko je ganula i ljude u dijaspori. Neki od njih putem Vest online,najčitanijih novina u dijapori odlučili su da pomognu petogodišnjeg mališana koji sa bakom i 15-godišnjom gluvonemom rođakom prikuplja stari papir da bi preživeo. Familija Rajković iz Batrsta u Australiji, malom Aleksi, njegovoj baki Aziri i rođaki, uputila je prilog od 150 dolara uz kratko pismo u kome je između ostalog pisalo: “Bravo mali Aleksa, pravi si heroj! Želimo ti svaku sreću”.

Grupa donatora iz Perta, ovom dečaku vedrog lica, koji je sa samo dve godine zbog teške bolesti ostao bez toplog majčinog zagrljaja, uputila je dar od 90 dolara. Budući i da je posredstvom  sidnejske Redakcije Vesti, Iračanin Džordž, vlasnik radnje Babilon Beads, iz Ferfilda, dela Sidneja u kome je nastanjeno dosta ljudi sa prostora bivše SFRJ, uputio dar od 200 dolara za srpski narod, to će i ovaj prilog stići u ruke malog Alekse, čija je sudbina, mnoge podigla na noge.

Čim se ovi prilozi budu našli u rukama nesrećne bake Azire i mališana koga je otac napustio, za šta ćemo se, kao i uvek pobrinuti, to ćemo zabeležiti i sve što u znak zahvalnosti budu poručili svojim dobročiniteljima koji su udaljeni hiljadama kilometara, a poželeli su da im olakšaju teško breme.

POZIV DONATORIMA iz dijaspore

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta redakcije  Vesti, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Izvor:vestionline

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.