October 17, 2018

Svjetski mediji pisali o Klepetanu i Malenoj: Dirljiva ljubav koja je ganula sve

Svjetski mediji pisali o Klepetanu i Malenoj: Dirljiva ljubav koja je ganula sve

Cijeli region već je dobro upoznat s ljubavnom pričom Malenog i Klepetana, dvije rode koje su prava senzacija, a sada se za njih ponovo interesiraju i svjetski etablirani mediji.

Nakon prošlogodišnjeg dokumentarca o najpoznatijem paru roda kojeg je snimio BBCovog puta priču o njima prenijeli su AFP  Independent.

“Vodim je na ribarenje kad je već ne mogu odvesti u Afriku. Čak i televiziju gledamo zajedno, ispričao im je Stjepan Vokić, čovjek koji se već više od dvije decenije brine o Malenoj i tokom zime je čuva u skloništu koje naziva “improvizirana Afrika”.

Čitatelji svjetski medija ostali ganuti pričom o dvije zaljubljene rode, ali i njihovim skrbnikom, zbog čega su mu pristigle brojne dirljive poruke na društvenim mrežama.

“Ova nevjerojatna priča pripada čovjeku koji je spasio rodu i brinuo za nju sve ove godine“, komentirao je jedan korisnik Twittera.

chris porgsworth@beingevil

I think the incredible story here belongs to the man who rescued the lady stork (who had been injured by hunters), who has been caring for her & building her nest all these years https://twitter.com/channelnewsasia/status/984722986732171264 

 

“Ne plačem zbog roda, ti plačeš zbog roda”, bila je dirnuta druga korisnica.

AFP news agency

@AFP

A faithful male flying thousands of miles each year to join a handicapped female who cannot fly — the story of two storks in Croatia, Klepetan and Malena, is one of love and devotion beating the odds http://u.afp.com/ocrn 

 

Ovo nije prvi put da su svjetski mediji pisali o neobičnoj ljubavi, pa osim dokumentarca u produkciji BBC-a, o rodama su pisali i libanonski medij, nakon što je Stjepan Vokićposlao pismo libanonskom predsjedniku s molbom da spriječi ubijanje ptica selica iznad te zemlje.

 /radiosarajevo/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.