Februar 07, 2019

“Tagesancajger” odgovorio Kolindi: “Imali ste 80 vrsta jogurta, a i Tito je bio Hrvat”

“Tagesancajger” odgovorio Kolindi: “Imali ste 80 vrsta jogurta, a i Tito je bio Hrvat”

BIZARNE izjave o bivšoj Jugoslaviji i izvinjenje Hrvatima nakon što je u Dubrovniku deci poklonila čokoladice iz Srbije, pobrojani su na podužem spisku “blamaža” hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, koje je objavio švajcrski list “Tagesancajger”, pod naslovom “Svi gafovi Kolinde Grabar Kitarović”.

– Hrvatska predsednica je ušla i u ofsajdu izjavama o socijalističkoj Jugoslaviji, čiji je deo bila Hrvatska do proglašenja nezavisnosti 1991. godine – podseća “Tagesancajger”, i u ironičnom tonu citira izjavu predsednice da u bivšoj Jugoslaviji Hrvati nisu smeli da se izjašnjavaju kao Hrvati, već da su morali da dolaze iz Hvatske.

Mnogi su se, navodi list, zapitali zašto predsednica laže.

– Jugoslavija sigurno nije bila socijalistički raj, ali ni tamnica naroda, kako je opisuju hrvatski nacionalisti, a sada i hrvatska predsednica. Svako je mogao da se izjasni o svojoj nacionalnosti i religiji, izvodila se hrvatska himna “Lijepa naša”, a čak se i Tito izjasnio kao Hrvat u svom venčanom listu – navodi list, i podseća i da joj je jedan od prvih poteza bilo uklanjanje Titove biste s Pantovčaka.

Navodi se da Kitarovićeva voli da sluša Marka Perkovića Tompsona, koji glorifikuje ustaštvo, a mediji ga nazivaju “bardom mržnje”. List podseća kako se grlila sa znojavim i polugolim fudbalerima i zaključila da je EU primila pogrešne izbeglice.

ČITAJTE KRLEŽU

KAO naročito bizarne, list navodi tvrdnje hrvatske predsednice da u bivšoj Jugoslaviji nije bilo izbora jogurta i da je vlastima moralo da se prijavljuje unapred koliko će neko hleba da pojede. List je Kolindi preporučio čitanje Miroslava Krleže, uz napomenu da je u bivšoj Jugoslaviji, još 1975. godine, bilo više od 80 različitih vrsta jogurta i sličnih mlečnih proizvoda.

/novosti/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.