October 17, 2018

Tekvondoisti „Sokola“ nastavljaju s uspjesima

Tekvondoisti „Sokola“ nastavljaju s uspjesima

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Slaviša Marković organizovao je danas prijem za članove Tekvondo kluba „Sokol“ i tom prilikom uručio priznanja sportistima iz ovog kluba Nenadu Mitroviću, Jovani Novaković, Žiki Simeunoviću i Andrei Simić, za izuzetne sportske uspjehe.
Osim što su bili prvaci Republike Srpske i BiH, Mitrović je bio i peti na evropskom prvenstvu, dok je Simeunović bio prvak na Međunarodnom turniru u Turskoj, a Simićeva je na ovom turniru zauzela treće mjesto.
U „Sokolu“ trenira oko 400 aktivnih članova, od vrtićkog uzrasta, preko pionira, kadeta, do juniora i seniora.
Za 12 godina postojanja osvojili su 200 pehara na domaćim i međunarodnim takmičenjima, među kojima su i zlatne medalje na balkanskim prvenstvima i zlato na svjetskim dječijim igrama.
– Dva puta za dvije godine izmakle su nam evropske medalje. Cilj nam je da ih osvojimo što prije, a nakon toga planiramo i na svjetsko prvenstvo.
Trudimo se i vrijedno radimo, zbog čega nam je zadovoljstvo kada neko prepozna naš kvalitet rada, kao što je to prepoznala Gradska uprava i organizovala ovaj prijem za nas. Našim sportistima je ovo velika podrška i podstrek za dalje napredovanje – naveo je predsjednik i trener tekvodno Kluba „Sokol“ Aleksandar Beštić.
Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Slaviša Marković istakao da je uspjeh bijeljinskih sportista i uspjeh Grada Bijeljina.
– Trudimo se da podržimo sve sportiste i sportske klubove iz našeg Grada u skladu sa našim mogućnostima, a svi njihovi uspjesi su i radost za nas, s obzirom na to da su sportisti najbolji ambasadori svakog grada – poručio je Marković, koji je tekvondoistima dodijelio priznanja za doprinos razvoju sporta u Gradu Bijeljina.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.