October 19, 2018

TETOVAŽA GA ODALA Izbjeglicu iz Knina napalo deset Splićana

TETOVAŽA GA ODALA Izbjeglicu iz Knina napalo deset Splićana

Aleksandar Gundelj pretučen je pre dva dana na plaži Bačvice kod Splita, zbog tetovaže koju ima na leđima a na kojoj su ispisane reči cara Lazara na ćirilici.

Dok je šetao sa drugaricom, okružilo ga je deset Hrvata koji su mu se obratili rečima “Ovde ste došli da provocirate”, a zatim su nasrnuli na njega.

Njih je isprovocirala tetovaža na Aleksandrovim leđima na njoj je ispisan citat cara Lazara na ćirilici koji glasi “Ja ne odlučujem da li ću ići u bitku po tome kakva je sila koja me prati, nego po tome koliku svetinju branim”. Iznad te tetovaže stoji još jedna na kojoj piše “Delije Knin” i ta tetovaža je bila presudna.

Aleksandar je srećom uspeo da umakne nasilnicima u obližnji kafić iz kojeg su ga izbacili i rekli da ne žele da učestvuju u njihovoj svađi. Na kraju se sklonio u zgradu gde je jedna od stanarki odmah pozvala policiju.

U stanici su mu saopštili da ne može više ostati u Splitu i da ga što pre napusti.

Inače Aleksandar Gundelj je iz Subotice, ali je inače rodom iz Knina, odakle je sa porodicom izbegao 1995. godine. Sudeći prema fotografijama na društvenim mrežama voli da putuje, često citira reči velikih imena srpske istorije, ali i Njegoša, a velika su mu ljubav i motori.

/telegraf/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.