October 17, 2018

Trampov preokret i opet Tviter: Nudimo pomoć Rusiji

Trampov preokret i opet Tviter: Nudimo pomoć Rusiji

Manje od jednog sata nakon što upozorio Moskvu na raketne napade u Siriji, američki predsednik Donald Tramp ponudio je da pomogne u jačanju ruske ekonomije i pozvao na prekid „trke u naoružanju“. Rojters ocenjuje da je očigledno reč o diplomatskom preokretu.

Tramp je, istovremeno, napisao na svom nalogu na Tviteru da je odnos SAD s Rusijom gori nego ikad, i kada se ima u vidu period Hladnog rata.

„Nema razloga za to. Potrebni smo Rusiji kako bismo joj pomogli s njenom ekonomijom, nešto takvo bi bilo veoma lako uraditi, a treba nam da sve države zajedno rade. Zaustaviti trku u naoružanju?“, naveo je Tramp.

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je Trampov tvit: „Odlična ideja. Počnite sa uništenjem hemijskog oružja. Američkog“.

Tramp je prethodno, reagujući na izjavu ruskih zvaničnika koji su upozorili SAD povodom informacija o mogućem vojnom napadu u Siriji, poručio Rusiji da se spremi, jer će „leteti rakete“.

Ranije su mediji objavili da se dva američka broda kreću ka obali Sirije — „Donald Kuk“ i „Porter“. Na njima se nalazi nekoliko desetina krstarećih raketa „tomahavk“.

/sputnik/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.