Oktobar 30, 2020

TREND SE NASTAVLJA I dalje pad kriminaliteta u Bijeljini

TREND SE NASTAVLJA I dalje pad kriminaliteta u Bijeljini

U prostorijama Policiske  uprave Bijeljina, održana je danas konferencija o rezultatima rada za prva tri mejseca tekuće godine. Na konferenciji je rečeno da su Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijska uprava Bijeljina tokom analiziranog perioda januar-mart 2019. godine, preduzeli značajne aktivnosti u cilju uspostavljanja efikasnog sistema u borbi protiv svih vidova kriminaliteta,a kao rezultat je evidentirano smanjenje broja krivičnih djela od oko 8%.
     Izvršenjem zadataka iz svoje nadležnosti ostvareni su povoljni uslovi ka povećanju uspješnosti u otkrivanju krivičnih djela na području naše Uprave i smanjenju narušavanja javnog reda i mira za 30%. 
     U prvom tromesečju na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina, evidentirano je ukupno 229 krivičnih djela što je za oko 8%  manje u odnosu na uporeni period 2018. godine. Nadežnim tužilaštvima podneseno je 215 izvještaja kojima je prijavljeno 195 lica. Koeficijent ukupne rasvjetljenosti krivičnih djela iznosi oko 72%.
      U prva tri mjeseca tekuće godine, ostvareni su bolji rezultati u borbi protiv svih vidova opšteg kriminaliteta, u odnosu na isti period 2018. godine, a povećan je i procenat rasvjetljenost.Evidentirano je 17% više rasvjetljenih krivičnih djela po nepoznatom počiniocu u odnosu na isti period prethodne godine, kao i manje djela opšteg kriminaliteta. 
     Na području koje operativno  pokriva Policijska uprava Bijeljina, u tri mjeseca evidentirano  je  ukupno 530 migranata koji su ilegalno prešli granicu.
     Najviše migranata je evidentirano iz Pakistana (294), dok je iz Avganistana evidentirano 63 lica, zatim iz Irana, Iraka, Sirije, Alžira i Maroka. Nema evidentiranih krivičnih djela ni prekršaja koje su počinili migranti.
      Na konferenciji je apelovano da građani  povedu računa o zaštiti svoje imovine i da je ne ostavljaju neobezbjeđenu. U proteklom periodu povećan je broj prijava da su otuđena motorna vozila koja su po izjavama prijavitelja bila neobezbjeđena, odnosno otključana sa  ključevima za startovanje vozila u bravi.
      Apelujemo na sve naše građane, kao i na lica koja će narednih dana boraviti na području PU Bijeljina, da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola, da se ponašaju primjerno kako ne bi narušavali javni red i mir, te da predstojeće praznike proslavimo u radosti i veselju.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.