September 26, 2018

TROJE DJECE OSTALO BEZ OCA Porodica Bijeljinca koji je poginuo na gradilištu NEUTJEŠNA

TROJE DJECE OSTALO BEZ OCA Porodica Bijeljinca koji je poginuo na gradilištu NEUTJEŠNA

Bratislav Bilić (45) iz naselja Rudine kod Dvorova poginuo je u petak popodne prilikom gradnje kuće. Preminuo je na licu mjesta, a s njim su u tom trenutku bila još dvojica radnika.

Mira Nedić, dežurna okružna tužiteljica u Bijeljini, potvrdila je da je nesretni radnik nastradao prilikom gradnje kuće te da je izdala naredbu za saslušanje očevidaca nesreće.

– Potpunu informaciju imaćemo kada budu saslušani svi svjedoci ovog događaja. Neki su već saslušani, a neki od njih tek će biti. Biće izvršen i uviđaj i spoljni opis posmrtnih ostataka radnika, nakon čega će biti odlučeno da li da se radi i obdukcija – izjavila je tužiteljica Nedić.

U naselju Rudine, u kojem je sa suprugom i troje djece živio nastradali Bilić, u subotu ujutro okupili su se njegovi komšije i rođaci. Svi o stradalome imaju samo riječi hvale, naglašavajući da je bio vrijedan i požrtvovan čovjek te da se bavio raznim poslovima da bi osigurao egzistenciju za sebe i svoju porodicu.

Vidno potresen gubitkom sina, otac Zdravko kaže da je saznao da mu je Bratislav poginuo od neispravnog crijeva od miksera za beton.

– Tri radnika bila su na gradilištu kuće. Trebali su izliti prvu, takozvanu mrtvu ploču. To je za mog sina, koji se dugo bavi građevinskim poslovima, trebao biti rutinski posao. Kada je uzeo to crijevo u ruke, čuo se strahovit prasak od pritiska u crijevu. Moj sin je gradio i višespratnice i prizemne kuće, pa mu se nikad ništa nije desilo – kaže ožalošćeni Zdravko.

Komšije pričaju da je nesretni Bilić umro na putu do bolnice, piše Avaz.

– Kad hoće nesreća, to je teško predvidjeti i spriječiti. Bratislav je gradio zgrade sa šest spratova, a dočekao je da na ovakav način nastrada. Odgovornost bi trebala snositi firma koja je isporučila beton, jer je očigledno da je crijevo na mikseru bilo neispravno. Bratislav je zadobio ozbiljnu povredu glave te je ubrzo izdahnuo, prije nego što je dovezen do ambulante u Dvorovima – priča komšija ove porodice.

/srpskainfo-avaz/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.