TROVANJE ILI ZARAZA ŽIVOTINJSKOG POREKLA Dva brata preminule devojčice u teškom stanju!

TROVANJE ILI ZARAZA ŽIVOTINJSKOG POREKLA Dva brata preminule devojčice u teškom stanju!

DEVOJČICA Milica B. (9) iz Kajtasova kod Bele Crkve preminula je u vršačkoj bolnici 23. septembra najverovatnije usled trovanja, a u naredna dva dana dvojica njene braće su sa sličnim simptomima dovedena lekarima! Dečaci su u međuvremenu, u teškom stanju, prebačeni u beogradsku Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, a naložena je obdukcija tela njihove sestre kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Kako nezvanično saznajemo od izvora bliskih istrazi, porodica nesrećne devojčice pored nje ima još šestoro dece i svi žive u teškoj bedi. Nakon što je Milica preminula, epidemiolozi su izašli na teren i posetili dom ove porodice u selu Kajtasovo – i ostali šokirani onim što su videli.

– Uslovi u kojima žive su jezivi, deca su neuhranjena i zapuštena – rekao nam je izvor blizak istrazi. – Nemaju osnovne uslove za život, čak ni septičku jamu. Životni prostor dele sa domaćim životinjama, a sumnja se da su baš od njih “zakačili” neku zarazu.

Kada je Milica stigla u bolnicu, kako kaže naš izvor, bila je u “jezivo lošem stanju”.

– Lekari nisu mogli da joj pomognu, ali dečaci su nešto bolje – nastavlja naš sagovornik. – Ipak, veliki je problem što su neuhranjeni i vrlo lošeg opšteg zdravlja. Zbog toga se istovremeno leči trovanje i lekari pokušavaju da im poprave celokupnu zdravstvenu sliku.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu naloženo je da se u Novom Sadu uradi toksikološka obdukcija devojčicinog tela, pošto se sumnja da je uzrok smrti trovanje. Danas bi trebalo da bude gotova, nakon čega će nesrećna devojčica biti sahranjena na seoskom groblju u Kajtasovu.

/novosti/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.