Trubači: Ne želimo da se takmičimo kada se unapred zna ko će pobediti u Guči!

Trubači: Ne želimo da se takmičimo kada se unapred zna ko će pobediti u Guči!

Poznati trubači naglašavaju da bi svirali sedam dana besplatno za saboraše, za narod, samo da ih je, neko lepo pitao, a ne naredio. Sada im prete da će im, ako se ne budu takmičili, oduzeti majstorsko pismo i zabraniti da sviraju u Guči.

TRI čuvena majstora trube iz Zapadne Srbije, Dejan Lazarević, Veljko Ostojić i Dejan Jevđić, oglasili su se u četvrtak otvorenim pismom negodujući što su ih organizatori 56. Sabora trubača u Guči najavili kao učesnike u takmičenju za “Šampiona Guče”, a da za to nisu ni znali, niti su pitani. Takav stav organizatora je “uvredljiv” i oni nemaju nameru da se takmiče na Saboru.

Za novo takmičenje saznali smo iz medija – navodi se u pismu. – Niko od organizatora nije nas pitao da li želimo da se takmičimo. Niko nam nije objasnio propozicije takmičenja, niti nam je poznato da li postoji pravilnik. Odjednom su naša imena osvanula u medijima kao sigurnih učesnika.

Oni dodaju da su, dok su se takmičili, nagrade bile vredne svega 350 evra, ali da je “lobi za njih prelazio 10.000 evra”. Zato pitaju koliki je lobi za nagradu od milion dinara, koju bi, navodno, trebalo da dobije najbolji među majstorima.

– Ne želimo da se takmičimo kada se unapred zna ko će pobediti – navode Lazarević, Jevđić i Ostojić. – Guča je biznis i u njoj i oko nje se sve vrti oko para. Nažalost, od tog velikog kolača nismo dobili ništa. E, pa dosta smo “branili srpstvo” za “dž”. Zašto bismo išli za ljubav u Guču, kada ona ništa ne radi za ljubav, već samo za pare?

Veljko Ostojić

Poznati trubači naglašavaju da bi svirali sedam dana besplatno za saboraše, za narod, samo da ih je, kako vele, neko lepo pitao, a ne naredio. Sada im prete da će im, ako se ne budu takmičili, oduzeti majstorsko pismo i zabraniti da sviraju u Guči:

– Pričaju da smo kukavice i da se plašimo takmičenja. Mogu da nam oduzmu majstorsko pismo, ali ne i naše znanje i narod koji nas voli, poštuje i podržava.

Dejan Jevđić

Izvor: novosti

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.