Februar 06, 2019

Turistički potencijal Srbije su i silikoni!

Turistički potencijal Srbije su i silikoni!

NOVE grudi, jedra zadnjica i blistavi zubi. Iako zvuči čudno, upravo je ovo turistički potencijal Srbije, na kojem može da zaradi čitav lanac uslužnih delatnosti u ovoj privrednoj grani.

Ukoliko se ostvare planovi, Srbija bi narednih godina mogla da prestigne poznate medicinske destinacije čuvene po plastičnoj hirurgiji kao što su Brazil, Tajland ili Turska, jer se nalazimo u Evropi, naši lekari su odlični, a cene pristupačne. Prevoznici, agencije, hoteli, vodiči, restorani, privatne klinike i svi ostali koji se bave uslužnim delatnostima treba da iskoriste priliku koju nudi medicinski turizam.

– Na štandu Turističke organizacije Srbije u Berlinu i Moskvi, prvi put ove godine učestvovali su predstavnici Ministarstva zdravlja koji pripremaju ponudu naše zemlje za ovaj specifičan vid turizma – kaže Marija Labović, dirketor TOB-a. – Poslednjih godina raste broj stranih turista koji dolaze u naše banje na oporavak, ali uz medicinski turizam taj broj bi mogao da bude 100.000 gostiju.

Srbija prati najnovije trendove u turizmu, pa je Ministarstvo zdravlja raspisalo konkurs za zdravstvene ustanove koje žele da pružaju usluge strancima. Do sada su se prijavile 94 stomatološke ordinacije i devet za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju. Svi oni dobiće sertifikat, biće štampana zajednička brošura i uz preporuku Ministarstva biće promovisani na međunarodnom tržištu. Sledeći korak su rehabilitacioni centri.

– Izuzetno je bila korisna poseta sajmu u Moskvi, jer su svi pripremili ciljane programe za ruske turiste – ističe dr Meho Mahmutović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja. – Imali smo sastanak sa Asocijacijom medicinskog turizma Rusije. Naša ideja da ponudimo usluge pod okriljem države je najbolji pristup, jer ostale destinacije nastupaju pojedinačno.

* Marija Labović u Moskvi

Mahmutović naglašava da je prednost Srbije odličan odnos cene i kvaliteta. Recimo, podizanje kapaka je 500 evra, “peglanje” bora botoksom kod nas košta od 50 do 500 evra, uvećanje grudi je 1.500, a jedra zadnjica može da se dobije za 4.000 evra. Ove cene su u ostalim evropskim zemljama petostruko veće, a kada se tome doda da će grupe imati popust na intervencije ulepšavanja – jasno je da u Evropi nećemo imati konkurenciju.

Turisti koji žele da spoje lepo sa korisnim – upoznaju lepote Srbije i porade na svom izgledu, mogli bi da stignu u Beograd početkom leta.

– Spremni smo za razgovore sa turoperaterima i osiguravajućim kompanijama, a za strance je važno da znaju da je Ministarstvo zdravlja stalo iza klinika uključenih u zdravstveni turizam – kazao je dr Mahmutović.

OSMEH ZA “MALE PARE”

POJEDINI stomatolozi već godinama dovode grupe turista kako bi im napravili navlake i proteze. Najviše stranaca dolazi iz Italije, Austrije i Švajcarske. Stomatološke usluge su u Srbiji prvoklasne, a cene (za evropske prilike) izuzetno povoljne, pa za manje od 2.000 evra turisti mogu da dobiju neodoljiv osmeh.

Izvor: Novosti

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.