October 19, 2018

U Bijeljini novih 120 radnih mjesta

U Bijeljini novih 120 radnih mjesta

Kompanija “PASS” danas je u Bijeljini otvorila novi proizvodni pogon u kome će biti zaposleno novih 120 radnika. Radi se o proizvodnji komponenti u autoindustriji, koja se realizuje u saradnji sa njemačkim partnerima.

Novi proizvodni pogon Kompanije “PASS” iz Bijeljine i partnerske firme iz Njemačke omogućiće proširenje proizvodnje i plasiranje proizvoda na tržište EU. Klijenti kompanije “PASS” već sada su vodeći proizvođači u autoindustriji, kao što su Mercedes, Pežo, BMW i drugi, za čije brendove proizvode auto-dijelove.

“Pred nama je velika budućnost. Od kada smo krenuli u proizvodnju, zajedno sa njemačkom Kompanijom “PASS” u martu ove godine uspjeli smo za duplo povećati broj radnika. Trenutno imamo 165 zaposlenih, a sa današnjim otvaranjem novog pogona, računamo da će biti zaposleno još najmanje 120 radnika”, rekao je direktor bijeljinske Kompanije “Pass” Rado Miletić.

Zadovoljstvo poslovanjem u Bijeljini izrazili su i predstavnici njemačke kompanije.

“Već smo počeli sa proizvodnjom plastičnih cijevi njihovim savijanjem i nastavićemo to da radimo u još većem obimu. Zbog toga nam je bila potrebna jedna ovakva zgrada, da bi instalirali sve mašine koje su potrebne za ovaj proces”, poručuje generalni direktor njemačke Kompanije “Pass” Karsten Geveke.

Otvaranje novih radnih mjesta od strateškog je značaja i za grad Bijeljinu, poručuju iz gradske uprave, naglašavajući da ih posebno raduju direktna strana ulaganja.

“Na ovom mjestu smo puno toga dobili. Otvara se veliki radnih mjesta i uglavnom se radi o ženskoj radnoj snazi. Posebno je značajno što postoje veliki planovi o zapošljavanju još nekoliko stotina radnika, kao i da se kompletira proizvodnja za auto-industriju”, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Iz bijeljnske Kompanije “Pass” poručuju da planovi proširenja kapaciteta i proizvodnje obuhvataju i povećanje broja radnika, u naredne dvije do tri godine na oko 1.000 zaposlenih.

(BN televizija)

 

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.