U Bijeljini promovisano takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju

U Bijeljini promovisano takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju predstavljeno je danas na Fakultetu Poslovne ekonomije u Bijeljini. I ove godine takmičenje organizuje Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

U prethodnim godinama bijeljinski inovatori su se na takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju predstavili sa nekoliko projekata, a tako će biti i ove godine.

“Imali smo robotizovano vozilo, pa zatim … platformu, pametna vrata, znači bilo je niz inovacija”, kaže Živa Markin profesor u Tehničkoj školi Mihajlo Pupin i predsjednik Udruženja inovatora Bijeljine.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju je mnogo više od samog predstavljanja ideje i osvajanja novčane nagrade. Svi koji učestvuju dobiju potrebno znanje koje kasnije mogu primijeniti u pokretanju sopstvenog biznisa.

“Pored svih onih znanja i razmjene iskustava između takmičara koji se ovdje prijave, stiče i znanje o tome kako se pravi biznis plan, poslovni model, potom kako se uopšte vrši prezentacija te svoje inovacije je nešto što za sve one koji to prođu neprocjenjivo”, rekao je doktor Dragan Lovrenović koordinator takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju Republike Srpske.

“Radi se o 35 hiljada maraka za finaliste, a 3 hiljade maraka – po pola, je predviđeno za najbolji srednjoškolski odnosno studentski tim”, kaže Dragana Rađan portparolka ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske.

Interesovanje za takmičenje je svake godine sve veće, a do sada je u Srbiji i Republici Srpskoj bilo oko 7.500 učesnika ili 2.300 timova.

Izvor: RTRS

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.