October 22, 2018

U poljskom gradu je upravo iskopana “Hitlerova vremenska kapsula”

U poljskom gradu je upravo iskopana “Hitlerova vremenska kapsula”

Kapusla je pre osamdesetak godina zakopana na gradilištu Ordensburg krosinse, koji je bio jedan od tri edukaciona centra Nacional-socijalističke nemačke radničke stranke

 U poljskom gradu Zloćenec, koji se nalaziu delu Poljske koji je pre i tokom Drugog svetskog rata bio pod vlašću Nemačke, pronađena je “nacistička vremenska kapsula” iz 1934. godine, piše Indipendent.

Kapsulu je otkrio areholog koji je godinama znao da ona postoji, ali nije mogao da dođe do nje. Kapusla je pre osamdesetak godina zakopana na gradilištu Ordensburg krosinse, koji je bio jedan od tri edukaciona centra Nacional-socijalističke nemačke radničke stranke.

Doktor Marcin Peterlajtner rekao je kako su predmeti u kapsuli savršeno očuvani.

U kapsuli su pronađene fotografije Adolfa Hitlera, novine, dve kopije njegove knjige Mein Kampf, kovanice koje su se nalazile u koverti i promo materijali s informacijama o Falkenburgu koji je zapravo nemačko ime za grad Zloćenec.

Predmeti se trenutno nalaze u Nacionalnom muzeju u Ščećinu, a materijali će biti prevedeni i konzervirani pre nego što postanu javno dostupni.

Istraživači su morali da pronađu način kako da prođu kroz podzemne vode i debeli sloj cementa kako bi došli do kapsule, pritom zaobilazeći nemačke rudnike.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.