September 24, 2018

U Srbiju uskoro stiže najveći monstrum svih vremena: Dželat ubio 14 osoba, među kojima su i djeca

U Srbiju uskoro stiže najveći monstrum svih vremena: Dželat ubio 14 osoba, među kojima su i djeca

Serijski ubica i bivši pripadnik Legije stranaca Marinko Magda (55) mogao bi uskoro biti pušten iz mađarskog zatvora, navodi se u nezvaničnim informacijama mađarskih medija.

Magda je 1995. godine presudom mađarskog suda osuđen na kaznu doživotnog zatvora, uz mogućnost da bude pušten ranije. Ali, to ne znači da će Magda moći zaista uživati u slobodi, već da će biti izručen Srbiji, u kojoj je osuđen na 40 godina za ubistva zbog kojih je prozvan “srpski Džek Trbosjek”.

Ovaj dželat sa sjevera Bačke sa svojim eskadronom smrti krvavi pir je započeo u januaru 1994., a svi zločini su počinjeni iz koristoljublja. Među ubijenima je bilo i djece, iako Magda tvrdi da “gdje je on bio, djeca su ostajala”. Tačan broj žrtava nikad nije utvrđen, ali mediji navode da je bilo 14 žrtava.

U januaru 1994. godine sa saučesnicima je u jednoj noći ubio petero ljudi u Subotici. Masakr je tada počeo surovom likvidacijom tročlane porodice Petrić – Milana, Stane i njihovog desetogodišnjeg sina Daneta, a završio ga ubistvom bračnog para Josipa i Verice Agatić na Paliću.

Poslije četveromjesečnog rada policija je utvrdila da je Magda, sam ili u grupi, ubio i staricu Idu Feher u okolini Subotice. Ubrzo je uprljao ruke krvlju i u Mađarskoj, gdje je 13. januara 1994. ubio četveročlanu porodicu Balint – lokalnog poslastičara (42), njegovu suprugu od 42 godine i njihove sinove od 10 i 16 godina.

Istim oružjem kojim je ubijena ova porodica ubijen je i bračni par Antal i Rozalija Horvat u Kečkemetu, u Mađarskoj, a u istom mjestu je ubio i hrvatskog državljanina Dragutina Kujundžića, 20. decembra 1993. godine. Na dušu mu se stavlja i smrt Edite Orošhaze u Mađarskoj.

Uhapšen je u svom stanu u Mađarskoj 1994. godine. U Srbiji je njemu i još 11 okrivljenih suđeno u odsustvu. Izrečena mu je smrtna kazna, a kada je ona ukinuta, kazna je preinačena na 40 godina zatvora. U Budimpešti je krajem 1995. osuđen na doživotnu robiju.

Jedan od najokrutnijih ubica s ovih prostora služio je kaznu u najčuvanijem zatvoru u Mađarskoj u Šatorajaujhelju, na granici s Ukrajinom.

Prije nekoliko godina je podnio zahtjev mađarskim organima da ga isporuče Srbiji, uz obrazloženje da je spreman da svjedoči na sudu i da se “sazna istina”.

Zoltan Bataj, sekretar za medije Apelacionog suda u Segedinu, rekao je za lokalni portal da nije siguran da će osloboditi Magdu iz zatvora u Segedinu. Njegova kazna u Mađarskoj istječe 2019. godine, a dobio je još 200 dana zbog napada na stražara, pa će biti pušten početkom 2020. godine.

/Telegraf.rs/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.