December 11, 2018

U toku sanacija putne mreže na području Semberije

U toku sanacija putne mreže na području Semberije

 

U Bijeljini je počela sanacija udarnih rupa na gradskim ulicama, lokalnim i nekategorisanim putevima, s obzirom na to da su trenutno vremenski uslovi zadovoljavajući za izvođenje ovih radova.
Za ovu svrhu iz budžeta Grada biće izdvojeno oko 170.000 konvertibilnih maraka, a radove izvode preduzeća „Bijeljina put“ i „Radiša“.
– Popravka ulica izvodi se u skladu sa planom kojim su određene prioritetne ulice i putni pravci, pri čemu je najvažniji kriterijum bio protok saobraćaja i funkcija puta u mreži. Do sada je popravljeno 26 gradskih ulica, a u toku su radovi na lokalnom putu Bijeljina-Velika Obarska-Gornje Crnjelovo-Subotište – istakao je Nemanja Mitrić iz gradskog Odsjeka za saobraćaj.
On je pojasnio da je jedan dio oštećenih puteva i ulica saniran i prije snježnih padavina, a da dinamika radova zavisi od trenutnih prioriteta.
– Plan rada se može prilagođavati u skladu sa stanjem na terenu i sa nužnošću sanacije. Osim udarnih rupa, u narednom periodu saniraće se i mrežaste pukotine koje bi se vremenom pretvorile u rupe, što će biti rađeno tokom cijele godine – pojasnio je Mitrić, dodajući da su sva oštećenja prije zime bila sanirana, a da su sva trenutna oštećenja nastala tokom zimskog perioda.
On je najavio da će u narednih nekoliko dana biti popravljena i oštećenja na ulazu na parkiralište iza Tržnog centra „Emporijum“, jer je postignut odgovarajući sporazum u vezi sa zemljištem preko koga se pristupa parkiralištu, što je u prethodnom periodu onemogućavalo popravku oštećenog kolovoza.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.