October 19, 2018

Ubila ga struja u bazenu

Ubila ga struja u bazenu

Radnik preduzeća “Vodovel bazeni” Mirsad Redžić (22) iz Cazina poginuo je prilikom radova u bazenu u dvorištu vikendice Tihomira Rožića u Donjim Kadinjanima kod Laktaša.

Nesreća se desila u utorak oko 16 časova, a nezvanično saznajemo da je Redžić nastradao od strujnog udara koji je najvjerovatnije izazvao kvar na pumpi za vodu.

Na mjestu nesreće juče nije bilo nikoga, a kapija vikendice bila je zatvorena. Mještani Donjih Kadinjana u nevjerci prepričavaju ovaj događaj. Ispričali su da su Redžić i njegove kolege u vrijeme tragedije postavljali lajsne po ivici bazena.

– U bazenu je bilo oko desetak centimetara vode, koja se nakupila od kiša. Redžić je stajao u bazenu u desetak centimetara dubokoj vodi kada je stradao. Vjerovatno je na pumpi, koja je bila potopljena, došlo do kvara koji je izazvao strujni udar i usmrtio mladića. Žao mi je mladića, a i vlasnika vikendice, jer čovjek nije kriv, a tragedija ga je strašno pogodila – kazao je jedan od mještana Donjih Kadinjana, ne želeći da mu pominjemo ime.

Dodao je da je Redžićev kolega odmah reagovao i prevezao ga u Dom zdravlja u Laktašima, ali mu nije bilo spasa.

Mještani Donjih Kadinjana pričaju da je preduzeće “Vodovel bazeni” mjesecima radilo na izgradnji bazena na imanju Rožića i da su posljednjih dana započeli sa završnim radovima.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva, navodeći inicijale, potvrđeno je da je Redžić nastradao prilikom izvođenja radova i ugradnje opreme za bazen na vikendici u Donjim Kadinjanima.

– Uviđaj je obavio dežurni tužilac Saša Labotić sa policijskim službenicima iz Laktaša. On je naložio istragu i da budu urađena neophodna vještačenja radi utvrđivanja okolnosti i uzroka nesreće – rekla je portparol Tužilaštva Maja Đaković-Vidović.

Tijelo stradalog Redžića prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske, gdje će biti urađena obdukcija radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

Šok i tuga

Zaposleni u firmi “Vodovel bazeni” iz Cazina kažu da su šokirani tragičnom sudbinom radnog kolege Mirsada Redžića.

– Ne možemo da vjerujemo da je stradao. Tuga velika, šta drugo da kažem. Ovo je velika tragedija za nas – kratko je kroz suze rekao Redžićev radni kolega, koji se predstavio samo imenom Amel.

/glassrpske/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.