October 18, 2018

Ubistvo Markuša ugovoreno u Stanišiću, ubice iz BiH

Ubistvo Markuša ugovoreno u Stanišiću, ubice iz BiH

Policija steže obruč oko organizatora prošlonedeljne likvidacije nedaleko od novosadskog hotela “Sajam”. Sumnja se da je stradao zbog fudbala, odnosno “vlasništva” nad igračima

PLAN za ubistvo Marka Markuša (29), likvidiranog prošle nedelje nedaleko od novosadskog hotela “Sajam”, skovan je u mestu Stanišići u Republici Srpskoj – saznaju “Novosti”. Tamo se redovno sastaju ljudi koji iz senke vode vojvođanske fudbalske klubove, a policija ima indicija da jedan od vođa navijača stoji iza Markuševe likvidacije, kao i da saznanja o tome ima izvesni N. R. Ovaj čovek je, takođe, blizak sportskim društvima u Vojvodini.

U ovom trenutku policija je fokusirana na taj pravac istrage. Pominje se kupoprodaja igrača, transeferi, uticaji ko će da igra a ko ne…

– Verujemo, zasada, da je Markuš stradao zbog fudbala, odnosno zbog “vlasništva” nad određenim igračima – navodi naš izvor. – Zbog toga je bio u sukobima sa nekim vođama navijača. Postoje određeni dokazi da je njegovu smrt naručio i platio neko od njih. Ubice su došle iz Bosne i Hercegovine. Tokom sastanaka u Stanišićima, kako se sumnja, ugovorena je ova likvidacija i nađeni su izvršioci, koji su došli odande. Nema indicija da su se vratili nazad.

Prijatelji Marka Markuša, koji je inače sin penzionisanog policijskog funkcionera, navode da je on u poslednje vreme bio svestan da mu preti opasnost, a znao je i sa koje strane. Najbliskijima je ispričao i na koga sumnja i zbog čega. Čak je planirao da se oglasi i u medijima.

Markuš je sa izdržavanja zatvorske kazne izašao pre osam meseci i otad se smirio. Njegov policijski dosije je pun nasilničkog ponašanja, pa čak ima napad i na policajca.

MARKUŠ nikada nije dolazio u kontakt sa narkoticima.

– Vodio je zdrav život, droga ga nije zanimala – kaže naš izvor iz policije. – Nemamo ga evidentiranog kao narko-dilera niti kao nekog ko je član kriminalne grupe koja rastura drogu. Voleo je provod i pesmu, bio je strastveni navijač Zvezde… Motao se oko fudbala i izgleda da ga je to na kraju i koštalo života.

Izvor: Novosti

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.