Februar 08, 2019

UGLJEVIK Perić pomogao porodici Đorđević

UGLJEVIK Perić pomogao porodici Đorđević

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić dodjelio je danas porodici Đorđević iz Ravnog Polja novčanu pomoć od 3. 000 KM za izgradnju stambenog objekta. 

Perić je podsjetio da je porodici Đorđević opština Ugljevik novčano pomagala i u prethodnom periodu za izgradnju kuće u iznosu od 3.000 KM.

„Porodica Đorđević živi u lošim uslovima, i zato ćemo i u narednom periodu izdvojiti još sredstava kako bi ova četvoročlana porodica imala pristojne uslove za život“, rekao je Perić novinarima.

On je napomenuo da opština Ugljevik ima Pravilnik o jednokratnoj novčanoj pomoći licima u stanju vanredne socijalne potrebe.

„Vanrednom socijalnom potrebom u smislu ovog Pravilnika smatra se životna situacija u kojoj se nalazi lice ili članovi njegovog porodičnog domaćinstva koji usled teške materijalne situacije ili usled akutne ili dugotrajne bolesti ne može obebjediti sebi i svojoj porodici minimalne uslove za život ili liječenje, zatim lice koje sa članovima svoje porodice živi u nehumanih stambenim uslovima, kao i lica koja su pretrpjela štetu na imovini usled požara ili uginuća stoke“, pojasnio je Perić.

Marijana Đorđević zahvalila se načelniku Periću kako kaže na podršci i rekla da im ova novčana pomoć znači mnogo te da će je iskoristiti za završetak krova na kući.
„Mi smo nezaposleni, imamo dvije maloljetne kćerke a suprug Milomir je bubrežni bolesnik i ide na dijalizu od 1997 godine“, rekla je Đorđevićeva.

(BN)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.