October 22, 2018

Ukrali Koraćev dres i patike

Ukrali Koraćev dres i patike

Iz prostorija OKK Beograda, u Ulici Zdravka Čelara, u kojoj se nalazi i trofejna klupska sala, nedostaju najvredniji eksponati – poslednje patike i dres reprezentacije u kojem je igrao Radivoj Korać, jedan od najboljih jugoslovenskih košarkaš svih vremena. Vlade Đurović, predsednik kluba, podneo je krivičnu prijavu protiv N.N. lica, a istraga zasad tapka u mestu.

– Nama je to nestalo od 2015. do 2017, kada smo se selili sa jedne na drugu, a zatim i na treću lokaciju na kojoj smo sada. To nije ukradeno iz prostorija našeg kluba, već nam je pri seljenju to neko uzeo – kaže Đurović.

Potom je dodatno objasnio:

– Mi smo se prvo iz “Pionira”, u kojem smo imali svoje prostorije, selili, zatim smo imali sedište u Braći Krsmanović, a onda smo stvari, pre nego što smo se doselili u Zdravka Čelara, ostavili u jednom kafiću koji je u vlasništvu Dejana Dimitrijevića, bivšeg direktora našeg kluba. Po ulasku u sadašnje prostorije napravili smo popis stvari i utvrdili da je sve tu osim već pomenutog dresa i patika. Tu je levica koja je izlivena u bronzi, pehari koje je 1963. osvojio OKK Beograd, ali ne i patike i dres koje je Korać nosio u reprezentaciji.

Svaka krađa je, podrazumeva se, vredna svake osude.

– Krivo nam je što se to dogodilo. To je deo istorije i treba da ostane u trofejnoj sali kako bi generacije učile ko je Korać i koliki je trag u košarci ostavio. Nama je ostao jedan njegov dres iz vremena kada je igrao za Padovu, ali on je u lošem stanju, dotrajao je i nije reprezentativan za izlaganje. Zato nam je od izuzetne važnosti da nađemo dres iz reprezentacije i patike kako bismo ih opet izložili u našoj trofejnoj sali.

Đurović je kazao da ni na koga ne sumnja.

– Ne možemo da znamo ko je to uradio jer smo mi dresove pozajmljivali i za snimanje određenih filmova, pa je to nama vraćeno, ali želeo bih da zamolim ljude da nam vrate to. To su stvari koje su deo istorije i bilo bi lepo da nam se to vrati u vlasništvo.

Dodao je da je krađa prijavljena i podneta je krivična prijava protiv N.N. lica.

– Mi smo pre četiri meseca podneli prijavu, ali i dalje tapkamo u mestu i nema nikakvih pomaka u istrazi. Nama preostaje samo da čekamo i da se nadamo da će se stvari pojaviti. Još jednom bih zamolio sve da nam, ukoliko imaju bilo kakve informacije, jave – zaključio je Đurović.

(Alo/Blic)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.