October 19, 2018

Umjesto rakije sipao im deterdžent sa solnom kiselinom

Umjesto rakije sipao im deterdžent sa solnom kiselinom

Čaše sa deterdžentom su poslužene gostima koji su, verujući da se radi o rakiji popili deterdžent koji je u sebi sadržavao solnu kiselinu

Opštinsko državno tužilaštvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 22-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenog krivičnog dela protiv opšte sigurnosti, odnosno teškog krivičnog dela protiv opšte sigurnosti iz Krivičnog zakona. Naime, on se tereti kako je dok je radio u jednom restoranu u Zatonu, 6. avgusta ove godine gostima umesto rakije natočio deterdžent za pranje posuđa.

“Psuj ženu, njenu mamu, svinju i današnji dan”: Hrvati objasnili kako izgleda svinjokolj uz rakiju iz sata u sat

DORH navodi kako je jedan od konobara petoro gostiju ponudio rakijom na račun kuće i da je tada optuženi, iako je bio svestan da se uz šank nalazi više kanistara, u čaše natočio tečnost za koju nije proverio šta je.

– Lakomisleno smatrajući da u čaše toči rakiju, a ne proveravajući šta zaista sipa iz kanistra bele boje sa vidljivim natpisom i upozorenjem na njemu, za šankom u čaše natočio deterdžent za pranje posuđa – objavio je DORH.

Čaše sa deterdžentom su poslužene gostima koji su, verujući da se radi o rakiji popili deterdžent koji je u sebi sadržavao solnu kiselinu. Dvoje njih je odmah ispljunulo tečnost, ali su zadobili erozije jezika i usana uz crvenilo i otok, za šta se navodi da su lake povrede.

Ipak, dvoje gostiju je progutalo tečnost i od toga su zadobili teške povrede jednjaka i želuca, a jedan je dobio i čir, piše Index.hr.

(Telegraf)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.