UPOZORENJE ZA BIJELJINU Moguće poplave!

UPOZORENJE ZA BIJELJINU Moguće poplave!

Gradske vlasti Bijeljine upozorile su danas stanovništvo, posebno u naseljima uz riječne vodotoke, na maksimalnu budnost i pripravnost i na blagovremeno preduzimanje preventivnih mjera zaštite materijalnih dobara koja bi mogla biti poplavljena.

– Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske od 12. do 14. maja očekuju se obilnije atmosferske padavine, gdje će na sjeveru Srpske mjestimično pasti od 100 do 110 litara kiše po metru kvadratnom. 

S obzirom na dosadašnje nestabilne vremenske prilike, nove obilnije padavine mogu izazvati poplave.

Upozorava se stanovništvo na području grada Bijeljina, pogotovo u naseljima uz riječne vodotoke, na maksimalnu budnost i pripravnost i na blagovremeno preduzimanje preventivnih mjera zaštite materijalnih dobara koja bi mogla biti poplavljena.

Vlasnici plovnih sredstava treba da izvrše uklanjanje iz riječnih korita i priobalja navedena sredstva kako bi u slučaju potrebe mogla biti u funkciji. 

Takođe, nalaže se svim nadležnim službama Grada i subjektima koji su po Planu zaštite i spasavanja od poplava u funkciji zaštite i spasavanja, maksimalna pripravnost za eventualno reagovanje u slučaju prijetnje od poplava, kaže se u saopštenju gradske uprave u Bijeljini.

BN TV


About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.