Februar 20, 2020

URBANA SEMBERIJA I POSELJAČENA BIJELJINA: Građani opet prevareni za POZORIŠTE /2.deo/

URBANA SEMBERIJA I POSELJAČENA BIJELJINA: Građani opet prevareni za POZORIŠTE /2.deo/

I priča o pozorištu u Bijeljini nikada nije prestala svo ovo vreme! “Svesni i štedljivi” političari smatraju ga za golem trošak a i da nema neke “vajde” od njega! Jbg, u fudbal uložiš , kažu domaćinski, pa se i proda neki igrač a ko je kad prodao glumca i pozorište.

Pa i nije baš sasvim tačno,prodali ste ga vi gospodo!

U prvom delu o istorijatu AP “Scena” nismo pisali od “Kulina bana”,pisali smo isključivo o novijoj i zadnjoj deceniji pozorišta,da se ne bi zamerilo što nismo bili prvi, što nismo bili šampioni i što nismo za 90 minuta zabili 5 nagrada ko naš Semberac Luka Jović onomad jesenas 5 golova u Bundes ligi!

Bili smo šampioni!

Ko je propustio da ga podsetimo:

A 2015 godine konačno je sve krenulo sa mrtve tačke! Pitanje pozorišta postaje političko u doba “dvojne” skupštinske većine u Bijeljini! Bijeljinska opozicija reši da se “upusti” u formiranje pozorišta .

Sa pozicije dotadašnje većine formirane oko gradonačelnika Mićića tumačeno je kao jalov pokušaj većine koja neće dugo trajati a registracija istog je ubrzo i proglašena neuspešnom Sve je obrazloženo sledeće godine, izborne godine i čak su predloženi stručnjaci tj.agencija da “nanovo” registruje pozorište!

Prođoše izbori i ubrzo saznasmo da ni u agenciji koja se bavi registracijama preduzeća i organizacija ne postoji “dovoljno pismeno čeljade” da registruje ovaj “gigantski projekat” u Gradu Bijeljina.

Platiše li iz budžeta nanovo “gigantski pokušaj” nije nam poznato!

I opet zastoj…..

2018 godine konačno “čvrsto” rešiše da nas opet zajebu,jer izbori su ,valja se! Evo kako su to izveli:

I tako za konačno registrovano pozorište u 2019-oj godini u budžet unesoše trideseti deo onog što su najavili 1. oktobra a sedmicu dana pred izbore!

Da malo sad odlutamo iz administrativnih pitanja…..

Poznati Srbin, glumac mlađe generacije ako se sad njegove godine mogu nazvati mladim ali iznad svega uspešan a bogami i sklon skandalima pre nekih par godina boravio je u Bijeljini.

Drugim poslom što bi se narodski reklo!

Na opštu kuknjavu gde god da ode,a dosta putuje ovim rijaliti srpskim prostorima, nekako uvek mu se kao zadato pitanje uz kafu nametne ono već standardno: “Kako je u Bijeljini”.

“Kako misliš?”, ja kao “nisam odavle”.

“Pa vidim brate lepo ono Etno selo a i zvali su me iz novog Centra za kulturu. Kakva je scena!? Jel umrla kultura ili se još drži? Tamo u “selu” vidjo i Japance,ima nekog sveta” kaže i ispitivački me gleda!

“Jest brate. Ima,pa sad je ful sezona a i Boris /Stanišić/ je napravio posao. Nisu mu puno “pomagali”, u stvari nikako pa je zato i uspeo! Zato su tu i turisti, uvezao se čovek na sve strane i retko ga ko zaobiđe. A što se ostalog u Bijeljini tiče kod nas je “digestivno” stanje! Podrži se samo ono što uđe na usta a izadje na guzicu. To je sve od kulture u gradu! Nije mrtva, nestala je par godina nakon panka!”

nastavićemo se…….

semberske.com

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.