September 26, 2018

Uspješna godina iza bijeljinskih sportista

Uspješna godina iza bijeljinskih sportista

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je upriličio novogodišnji prijem za predstavnike sportskih klubova i istaknute sportiste i tom prilikom se osvrnuo na njihove uspjehe i napore Gradske uprave da unaprijedi kvalitet odnosa prema sportu u Bijeljini.
– Godinama unazad priređujemo tradicionalne novogodišnje prijeme za naše uspješne spportiste i nismo ih zaobišli ni ove godine, kada smo odlučili da prvi prijem bude upravo za predstavnike bijeljinskog sporta. Dugujemo im veliku zahvalnost za sve njihove ovogodišnje uspjehe na sportskim borilištima, a među njima redovno imamo prvake BiH u različitim disciplinama, kao i uspješne takmičare koji su izašli na evropsku scenu – ocijenio je gradonačelnik Mićić, dodajući da je iza ovih rezultata ozbiljan rad, uz koji ide i ozbiljan pristup Gradske uprave koja podržava njihove aktivnosti.
Gradska uprava planira da nastavi podršku sportistima i naredne godine, a takav pristup je najvažiji klubovima koji ne naplaćuju članarinu svojim članovima, već na prvo mjesto stavljaju dobrobit djece koja kod njih treniraju.
– Jedan od načina podrške sportistim je i omogućavanje besplatnog korišćenja sportskih sala i sledeće godine ćemo se potruditi da rješavamo probleme koje imamo na sportskim objektima, kako bismo unaprijedili uslove za bavljenje sportom. Cilj nam je da i dalje ostanemo Grad koji u BiH najviše izdvaja u sport i koji ima velikog uspjeha u ovoj oblasti – poručio je Gradonačelnik Mićić u obraćanju na prijemu.
Jedan od najuspješnijih klubova u Bijeljini 2017. godine je bio Šahovski klub „Svetozar Gligorić“ čiji mladi takmičari su, između ostalog, osvojili Omladinski kup Republike Srpske.
– Veliku zahvalnost za podršku u postizanju naših rezultata dugujemo Gradskoj upravi koja razumije potrebe bijeljinskih sportista. Da bismo imali uspješne sportiste i ostvarivali zapažene sportske rezultate, potrebno je prvenstveno ulagati u djecu, što Gradska uprava i čini svake godine – naglasio je predsjednik Šahovskog kluba Vlado Stojanović.
Trener Odbojkaškog kluba invalida i Košarkaškog kluba u kolicima, kao i aktivni takmičar Streljačkog kluba invalida „Orao“ Novo Trifunović takođe je izrazio zahvalnost Gradskoj upravi na velikoj podršci:
– Ova godina je za nas bila rezultatski velika. Jedan od naših strijelaca ispunio je svjetsku normu zahvaljujući Gradskoj upravi koja je, pored sredstava koja redovno izdvaja, izdvojila sredstva i kupila pušku za takmičenje i elektronsku metu u vrijednosti od 10.000 konvertibilnih maraka – istakao je Trifunović i podsjetio da je u saradnji sa Gradom Bijeljina i Ministarstvom civilnih poslova BiH, u Bijeljini organizovan uspješan Međunarodni turnir u košarci u kolicima na kojem su, pored ekipe domaćina, učestvovali prvaci Bugarske, Hrvatske i Srbije koji su sa gostovanja ponijeli odlične utiske.

 

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.