Decembar 06, 2019

UŽAS U NOVOM SADU Dva pitbula do smrti izujedala čoveka

UŽAS U NOVOM SADU Dva pitbula do smrti izujedala čoveka

Stravična nesreća odigrala se rano jutros u Ulici Bukovački put 94 u Novom Sadu, kada su dva psa, rase pit bul, pobegla iz ograđenog dvorišta i izujedala čoveka (84) do smrti.

Kako saznajemo, psi su izašli iz kuće R.M. i napala prvog komšiju Đ.M. (84), koji živi u kući pored.

Kako je rečeno u novosadskoj Hitnoj pomoći, psi su izujedali čoveka i on je preminuo posle toga.

– Lekarska ekipa je po dolasku na lice mesta zatekla tada neidentifikovanu stariju mušku osobu i mogla je samo da konstatuje smrt – rekli su u Hitnoj pomoći.

Reporter “Blica” sa lica mesta javlja da je policija izvršila uviđaj i da još nije poznato kako su psi uspeli da izađu iz ograđenog dvorišta.

Na licu mesta vide se tragovi krvi koji svedoče užasnom napadu koji se dogodio.

Kako saznajemo, pitbulovi su vlasnički, međutim njihov vlasnik je trenutno u inostranstvu, dok njegova supruga daje izjavu u policiji.

Pse je odvela Zoo higijena.

Bursać: Psi u prihvatilištu na posmatranju

Direktor novosadskog javnog preduzeća “Zoo higijena” Aleksandar Bursać izjavio je danas da su psi koji su na Petrovaradinu napali čoveka trenutno u privhatilištu na posmatranju, a uzeti su im brisevi sa šapa i vilice.

Bursać je kazao da je nešto pre sedam sati “Zoo higijena” dobila poziv od strane MUP-a i prijavu da se na toj lokaciji dogodio napad pasa sa smrtnim ishodom.

– Naša je ekipa je u 06.58 minuta stigla na lice mesta i uhvatila te pse, a od policije smo zamoljeni da uzmemo forenzičke briseve sa njihovih šapa i usta i to su moje kolege i uradile, a zatim su pse smestili u naša vozila, dok je republički veterinarski inspektor sačinio zapisnik prema kojem nam se nalaže da te pse odvedemo u prihvatilište na posmatranje – rekao je Bursać novinarima.

On je kazao da se, koliko je njemu poznato, radi o vlasničkim psima, čiji je vlasnik trenutno u Nemačkoj, a psi su boravili u kućnom dvorištu i sa njima je bila supruga vlasnika.

– Po njenim rečima psi su pojurili za mačkom koja je pobegla kroz međukomšijsku ogradu, koju su psi jureći za njom preskočili, a komšija je izašao da odbrani tu mačku i oni su i njega napali i usmrtili ga – rekao je Bursać.

On je istakao da svaki pas mora imati odgovornog vlasnika i da je samo to bitno, a ne o kojoj rasi pasa se radi.

Na pitanje novinara kakve su moguće zakonske posledice po vlasnika pasa, Bursać je rekao da će po njegovim saznanjima slučaj biti tretiran kao ubistvo iz nehata.

Izvor: Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.