Užina obavezna posle treninga

Užina obavezna posle treninga

Preporuka je da u roku od jednog sata od završetka treninga pojedete bananu, jabuku ili parče sira.

DA li posle završetka vežbanja u teretani ili na otvorenom uopšte nemate apetit ili poželite da odmah nešto pojedete? Ako spadate u prvu grupu, možda bi trebalo da razmislite o svojim navikama, jer izbegavanje hrane posle treninga može nepovoljno da utiče na ostvarenje vašeg cilja da izgubite poneki kilogram i zategnete telo.

Različiti su razlozi za izbegavanje hrane odmah posle treninga. Neki smatraju da će na taj način poništiti sav trud koji su uložili kako bi liniju doterali do savršenstva, a nekima se, jednostavno, ne jede. Za gubitak želje za hranom kriv je grelin, hormon apetita, čiji se nivo posle vežbanja smanjuje (ponekad su potrebna i tri sata da bi se vratio u normalu). Zato je važno da se, ipak, počastite užinom, kako ne biste ubrzo osetili preveliku glad.

Preporuka je da u roku od jednog sata od završetka treninga pojedete bananu, jabuku ili parče sira. Možete i da popijte jogurt ili malo čokoladnog mleka. Važno je da obnovite energiju tako što ćete uneti malo ugljenih hidrata i proteina. Na taj način isplatiće vam se sav onaj znoj koji ste ostavili na strunjači ili nekoj od sprava u teretani.

Novosti
foto:INTERNET

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.